Dünyanın en pahalı tabloları

Fransız ressam Paul Cezanne'ın 1892 tarihli 'Kağıt Oyuncuları' tablosunu Katar Emiri'nin kızı Prenses Miyase aldı. Katar Ulusal Müzesi adına alınan tabloya ödenen 267 milyon dolar bu alandaki en yüksek fiyat oldu.

Cezanne'ın sanatını onu izleyen ressamlar için önemli duruma getiren şey, hepsinin ötesinde kompozisyonun biçimsel öğelerine saplantısı ve izlenimcilere has bir şekilde ışığın peşinde koşmaktan çok, rengi ton olarak kullanmaya çalışmasıdır. Cezanne'ın yaşamı boyunca ortaya çıkardığı eserlerin tümü, ressamlara ne gördüklerini ve önlerinde duranı nasıl yorumlayıp yansıttıklarını çok detaylı bir biçimde sorgulama olanağı veriyor. Eserleri öncelikle "görme" sürecinin önemini vurguladı. Sözü edilen bu süreç 20. yüzyıl sanatında gittikçe daha belirginleşmiş ve birçok eserin değerlendirilme biçimine temel oluşturmuştur.

En düşük emekli maaşı ne kadar olur? Refah payı gelir mi? 'Umut var' diyerek rakam verdi İstanbul, Ankara, İzmir: İşte benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son durum Emekliye destek paketinde son durum: Ulaşım, alışveriş ve kira desteği... Marka marka, model model sıfır faizli kredi imkânı, indirim fırsatları! Antalya'da kreş skandalı: Dehşet anları anbean kaydedildi Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi saha karıştı