'Balyoz'u duymadık'

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile Aytaç Yalman bugün yeniden yargılanma yapılan 'Balyoz Davası' kapsamında ifade verdi

Abone ol

İSTANBUL - Balyoz Davası bugün yeniden görülmeye başladı. Dava kapsamında tanık olarak ifade veren eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök 15 dakikalık görüntülü ifadesinde şöyle konuştu:

"Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. "Balyoz", "Suga", "Oraj" gibi planların hiçbirini duymadım. Balyoz'u basından duydum. Suç tarihinde Genelkurmay Başkanıydım. Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. Bazı dedikodular geldi ama bunlar kimse hakkında dava açılacak, soruşturma açılacak kadar ciddi değildi."

Mahkeme Başkanı'nın, "Bazı dedikodular geliyor dediniz. Kim söylüyordu bu bilgileri?" diye sorması üzerine Özkök, "Basından duyuyordum. İmzasız ihbar mektupları geliyordu. Bu mektuplar askeriye dışından geliyordu" diye konuştu. 

Mahkeme Başkanı'nın "Seminerde olası planın işlenmemesi konusunda yazışmanız oldu mu?" sorusuna ise, "Genelkurmay ile kuvvet arasında yazışma olmadı. Böyle bir yazışma olmaz zaten" dedi.

Yalman: Basından öğrendim

Daha sonra  eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak dinlendi. Aytaç Yalman, "Balyoz planına ilişkin istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim" dedi. Balyoz davasında tanık olarak ifade veren Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşma salonundan çıktı.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak