'Bizi düşürün' gibi bir talep olmadı

Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 'Bank Asya 1. Lig'e bizi düşürün' gibi bir talebi olmadığını söyledi.

Abone ol

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 'Bank Asya 1. Lig'e bizi düşürün' gibi bir talebi ve isteği olmadı ve olmayacaktır" dedi.

Asbaşkan Ali Koç, kulüp yönetim kurulunun öğle saatlerinde yaptığı olağanüstü toplantısının ardından, kulüp avukatıyla birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı içinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında ağırlıklı olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün yaptığı basın açıklamasına eleştiriler getiren Ali Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 'Bank Asya 1. Lig'e bizi düşürün' gibi bir talebi ve isteği olmadı ve olmayacaktır" dedi.

Futbolda yürütülen şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde sezon içinde ligden düşme kararı verilmesi halinde iki sezon birden kaybedeceklerinin altını çizen Ali Koç, bu süreçte en akılcı uygulamanın kendilerinin daha sezon başlamadan tedbirli olarak ligden düşürülmesi olacağını düşündüklerini, böylelikle sadece bir sezon kaybedileceğini vurguladı.

Yaşanan krizi Türkiye Futbol Federasyonu'nun iyi yönetemediğini savunan Ali Koç, bu nedenle devletin duruma el koyması gerektiğini dile getirdi.

Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF), "Bizi Bank Asya 1. Lig'e düşürün" diye bir taleplerinin olmadığını, Avrupa nezdinde kendilerini suçlu gören, marka değerine zarar verileceğini düşünen federasyonun, Türkiye'deki Süper Lig'in marka değerine zarar vermemek adına bu kararı almasının doğru olduğunu kendilerine aktardıklarını söyledi.

"Devletimizden yardım istiyoruz"

Federasyonun aslında 3 kişiyle yönetildiğini iddia eden Ali Koç, şunları söyledi:

"Biraz şark kurnazlığı yapılıyor. Kulübümüz, camiamız, taraftarımız için en hayırlı yolun bu olduğunu söyledik. Bütün bunlara rağmen hiç çekinmeden böyle bir yazı yazmaları abesle iştigaldir. Hala buna rağmen bu yazıyı yazıyorsan, ciddi değildir. Bu federasyon, bunu yapmakla çok yanlış yaptı, Fenerbahçe'yi bir kez daha karşısına aldı.

Devletimizden yardım istiyoruz. Yanlış anlamayın, finansal yardım istemiyoruz. Burada karmaşık bir durum var, bu federasyon bunu çözemeyecek, lütfen devletimiz gelsin ve aklıselim karar verebilmek için yardımcı olsun."

Özdemir'in istifası kabul edilmedi

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun dün yaptığı toplantıda, başkanvekili Nihat Özdemir'in istifası kabul edilmedi.

Yönetim kurulunun Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan kulüp binasında gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla, Özdemir'in istifasının kabul edilmediği açıklandı.

Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe Futbol Takımı'nı UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men eden kararının ardından yaşanan gelişmeler sırasında istifa ettiğini açıklamıştı.

>> TFF'den Fenerbahçe'ye ret

HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması İYİ Partili belediye başkanı istifa etti Londra'da kılıçlı saldırı: 5 yaralı