'Dayanışma amaçlı bir eylemdi'

Türk askerlerinin Musul'a gönderilmesiyle ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu, 'Bu dayanışma amaçlı bir eylemdi, saldırı amaçlı değil' dedi.

Abone ol

Musul'da Türk askerlerinin  Türk personelin korunması için bölgeye gönderildiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, bunun dayanışma amaçlı bir eylem olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davutoğlu, bir grup yabancı basın mensubuna, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Suriye'nin kuzey batısındaki Lazkiye'de Rusya'nın artan hava saldırılarına değinen Davutoğlu, operasyonların bölgedeki Türkmen ve Sünni toplulukları hedef aldığına dikkati çekti. 

Davutoğlu, Rusya'nın eyleminin milyonlarca sivili daha bölgeden göçe zorlayabileceğinin altını çizerek, "Rusya Lazkiye'nin kuzeyinde etnik temizlik yapmaya çalışıyor" dedi. 

Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'ten arındırılmış güvenli bölge kurulması çağrısını yineleyen Davutoğlu, böylelikle yeni sığınmacı akınlarının yaşanmayacağını kaydetti.

Davutoğlu, Musul'da Türk askerinin nöbet değişimine de değinerek, terör örgütü DAEŞ'ten kaynaklanan tehdidin arttığı bir dönemde, Musul civarında örgütle mücadele etmek üzere yerel unsurlara askeri eğitim veren Türk personelin korunması için bölgeye ek birlikler gönderildiğini hatırlattı. "Niyetimiz eğitmenleri korumaktı" diyen Davutoğlu, "Bu dayanışma amaçlı bir eylemdi, saldırı amaçlı değil" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Irak yönetiminin Türk askerlerinin çekilmesi çağrısının hatırlatılması üzerine, "Tepkiyi görünce sevkiyatı durdurduk. Fakat bu eğitmenleri korumasız bırakamayız" dedi.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı