'Gelişmenin dinamosu KOBİ'lerdir'

KOBİ'lerin Türkiye'nin en önemli gücü olduğunu söyleyen Bakan Işık, "Destekleri, KOBİ'lerin güçlenmesi esasına göre yaptık" dedi

Abone ol

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İzmit Sanayi Sitesi'ndeki restoranda esnafla bir araya geldi. Işık, burada yaptığı konuşmada, sanayicilerin Türkiye'nin geçmişini iyi bildiğini belirterek, ülkede yaşanan küçük bir rahatsızlığın ilk etkilediği alanın sanayi olduğunu söyledi. 

"Türkiye üretecek, yatırım yapacak, istihdam sağlayacak, ihracat yapacak ve bütün olarak kalkınacak" diyen Işık, şunları kaydetti: "Keşke rahmetli Menderes'le başlayan bu strateji, devam ettirilmiş olsaydı. Düne takılıp yarını kaçırma niyetimiz de yok. Biz Türkiye'nin en önemli, en büyük gücü olarak KOBİ'leri görüyoruz. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, Türkiye'nin en önemli gücüdür. Bu, sadece Türkiye için geçerli değil, bugün pek çok gelişmiş ülkede gelişmenin dinamosu KOBİ'lerdir. KOBİ'ler güçlüyse ülke güçlüdür. Aldığımız tüm tedbirler, ürettiğimiz tüm politikalar küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçlenmesine yöneliktir."

Türkiye'de destek mekanizmalarını, KOBİ'lerin güçlü çalışmaları esasına göre uyguladıklarını aktaran Işık, KOBİ'ler arasında en çok önemsedikleri arasında küçük sanayi sitesi esnafının bulunduğunu dile getirdi.

'Seçim döneminde gökteki yıldızlar bile vaat ediliyor' 

Türkiye'nin gelişme gösterdiği dönemlerin siyasi istikrarın sürdüğü zamanlar olduğunu ifade eden Işık, koalisyon dönemlerinde ülkenin gelişme kaydedemediğini ve bundan en fazla KOBİ'lerin etkilendiğini söyledi.

"Birileri, Türkiye'de o eski günleri özlemiş olacak ki Türkiye'de demokrasiye ve siyasete bazı operasyonlar yaparak, o eski günlere dönmenin hesabını yapıyor" diyen Işık, kimsenin eski günlere dönmeyi istemediğinden emin olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı