'Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçsin'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ağrı'daki terör saldırısıyla ilgili, "Detaylı bilgi alamadık. Tabii ki üzücü ve kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gerçekleşmiş, iyi araştırılması soruşturulması lazım" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ Mezunları Derneğince Vişnelik Tesisleri'nde düzenlenen "Seçim Süreci Tartışmaları"nın konuğu oldu. 

Tesislere gelişinde gazetelerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Ağrı'daki terör saldırısının hatırlatılması üzerine konuyla ilgili detaylı bilgi alamadıklarını, basından takip ettiklerini söyledi. 

"Üzücü ve kaygı verici bir gelişme" olarak nitelediği olayın, tam olarak nasıl gerçekleştiğinin, iyi araştırılması ve soruşturulması gerektiğini belirterek, "Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, silahlar sussun diye, kimse ölmesin, öldürülmesin, yaralanmasın diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. Tabii oradaki çatışma nasıl gelişmiş, nasıl gerçekleşmiş bence iki tarafında tatmin edici bir değerlendirme ve açıklama yapması lazım" diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "İmralı'da mutabakat sağlanan maddelerle ilgili adım atılsa KCK'nın bir hafta da kongreyi toplayacağı" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Sırrı Bey, açıkladı zaten İmralı Heyetinin sözcüsü, gelişmeleri takip ediyor, akildir. Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye bir çaba içerisindeyiz. İmralı heyetimiz de buna katkı sunmaya çalışıyor. Sırrı Bey'in söylediği şey doğrudur." 

"Bizim ispatlama şansımız yok..."

Faiz tartışmaların yaşandığı dönemde kaynağı belirsiz 4 milyar doların Türkiye'ye giriş yaptığı iddialarına ilişkin soru üzerine de Demirtaş, bunun bir iddia olduğunun altını çizerek, bunu kendilerinin ispatlama şansları bulunmadığını söyledi.

'Bu ülkenin ordusudur, bir partinin ordusu değil'

Demirtaş, Ağrı'da yapılan terörist saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamadaki detayların sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Bakamadım açıklamaya. Açıklamayı bir okuyayım ondan sonra değerlendirelim. Çünkü bir toplantıdan çıktım geldim. Ama Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur artık. Bu ülkenin ordusudur, bir  partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıkla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur tabii ki."

Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması İYİ Partili belediye başkanı istifa etti Londra'da kılıçlı saldırı: 5 yaralı Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi