'İhracatın Yıldızları'nda ödüller belli oldu

10'uncu yaşına giren "İhracatın Yıldızları-İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasında sona yaklaşıldı. Yarışmanın 'büyük jüri'sinin belirlediği 25 firma 7 kategoride ödüllerini 30 Mayıs'ta düzenlenecek bir gece ile alacak.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye'nin "ihracat maratonu" sonuçlandı. Bu yıl 10'uncu yaşını kutlayan "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasının ‘büyük jürisi' finalistleri belirledi. Ödüller 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı ile The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek bir törenle sahiplerini bulacak.

Türkiye ihracatının geliştirilmesi ve ihracatın ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla 2002 yılından bu yana düzenlenen geleneksel "İhracatın Yıldızları" yarışmasında ödüller sahiplerini buluyor.

Gazeteniz DÜNYA ve DHL Express Türkiye işbirliği ile düzenlenen ve Akbank'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada, 530 firma arasından 110 tanesi jürinin değerlendirmesine layık görüldü.

7 dalda 25 firmanın ödül almaya hak kazandığı yarışmanın jürisi, İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi ve eski İGEME Marmara Bölge Müdürü Hoşcan Tura, Turktrade Genel Sekreteri Süleyma Gedik, Uluslararası Ticaret Danışmanları ve Eğitmenleri Derneği'nden (UTİDED) Şefik Ergönül, DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat, DHL Express Türkiye Kurumsal İletişim Yöneticisi Nur Bircan, Akbank Ürün Yönetimi Dış Ticaret Müdürü Şinasi Hacıosmanoğlu ve 10'uncu yıl şerefine bu yıl jüride yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'dan oluşuyor.

"İhracat Performansı", "Kreatif Ürün", "‘Yeni Pazar - Pazar Çeşitliliği', "e-İhracat", "Hizmet İhracatı" ve "Dış Sermayeli İhracat" ödüllerinin verileceği gecede, ihracatta yaptıkları farklılıklarla öne çıkan 5 firma da özel ödülle taçlandırılacak.

Ayrıca, ülke ekonomisinde ihracat payının artırılmasına öncü olan bir firmaya "Yılın İhracatçısı" ödülü verilecek. Yarışmanın 10'uncu yılı şerefine ihracata bu geçen süre içinde katkı veren bir firma da ‘10. Yıl Özel Ödülü'nün sahibi olacak.

Ödüller finalistleri bekliyor

Yarışmada DHL Express Türkiye, her kategorinin birincilerine bin 500 dolar, ikincilerine bin dolar üçüncülerine ise 500 dolar değerinde yurt dışına ücretsiz gönderi hakkı tanıyacak.

Akbank ödüle değer bulunan firma, kurum ve kuruluşların 1 yıl boyunca yapacakları ihracat işlemlerinden ücret almayacak.

DÜNYA Gazetesi ise tüm kazananlara 1 yıllık ücretsiz abonelik hakkı verecek.

İhracatçı, daralan Irak pazarına alternatif arıyor Semosis ile senetler dijital çağa adım atıyor Temizlik ürünlerimizle yüzde 40 büyüyeceğiz Çay fiyatının üçte biri işçiliğe gidiyor Antarktika’nın emisyonu 50 bin yılda 10 kat arttı