'Kırmızı Kitap' kabul edildi

Çiçek, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini bildirdi.

Abone ol

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu toplantısında Milli Güvenlik Siyaset Belgesi konusunun ele alındığını söyledi. Anayasa'nın 117. ve 118. maddesinin, Milli Güvenlik Kurulu Teşkilat Yasası‘nın 2. ve 4. maddelerinin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin hazırlanmasıyla ilgili bir kısım hükümleri ihtiva ettiğini ifade eden Çiçek, bir ülkede milli güvenliğin sağlanmasından TBMM'ye karşı Bakanlar Kurulu'nun sorumlu olduğunu belirtti.

Çiçek, bu siyasetin belirlenmesi, tespiti ve uygulanmasından doğrudan doğruya hükümetin sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Çağdaş uygulaması da olan ve bizim de bu konuda epey çaba sarf ettiğimiz bir yasa tasarısıdır. Dolayısıyla bugün (dün) bunu kabul etmiş olduk" dedi.

Çiçek, şunları kaydetti: "Yeni belgede, soğuk savaş sonrası dönemde uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler dikkate alınmak suretiyle ülkemizin bugün ve gelecekte karşılaşabileceği güvenlik sorunları kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiş ve Milli Güvenlik Siyaseti'mizin esasları kabul edilmiştir. Bu değerlendirmede, geleneksel güvenlik sorunları yanında kamu düzeni ve güvenliği, enerji arzı güvenliği, gıda ve su güvenliği, sanal ortam güvenliği, afetler ve kamu sağlığına yönelik riskler gibi sorun alanları da yer almaktadır. Uluslararası barış ve istikrara katkıda bulunma hususu bu metinde yer almıştır."

Apple'ın yeni ürünleri görücüye çıkıyor Ünlü aktör hayatını kaybetti İsrail polisi Al Jazeera'nın ofisini bastı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Balkan göçmenleri' açıklaması Eda Nur Gezer soruşturmasında bir kişi tutuklandı