'MHP fedakarlık gösterecek'

Devlet Bahçeli, "MHP siyasi istikrarsızlık yaşanmaması için gereken fedakarlığı gösterecektir" dedi

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon görüşmeleri öncesinde  partisinin siyasi istikrarsızlık yaşanmaması için gereken fedakarlığı göstereceğini ifade etti.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, "MHP daha önce ortaya koyduğu ilkelere bağlı olmakla birlikte, riayet ve refakat gördüğü takdirde Türkiye'nin siyasi istikrarsızlık yaşamaması için beklenilen fedakârlıkları çekinmeden gösterecektir. İhtiyaç duyulan hoşgörü ve diyalog atmosferi demokratik sabır ve uzlaşma dinamiklerinin aktif hale getirilmesiyle kalıcı sonuçlarını kısa zaman içinde verecektir" dedi.
              
AKP 7 Haziran genel seçiminde tek başına iktidar olabilecek çoğunluğunu kaybederken, en çok milletvekiline sahip olan parti genel başkanı olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi bekleniyor.
              
Davutoğlu bugünkü AKP grup toplantısında, aralarında MHP'nin de olduğu muhalefet partileriyle önümüzdeki hafta ilk tur koalisyon görüşmelerine çıkacağını açıklamıştı.
              
Hükümet kurma tartışmalarında muhtemel kriz ve kaoslara karşı herkesin birinci derecede sorumlu olacağını dile getiren Bahçeli, MHP'nin duruşunun "oyunbozan" gibi sunulamayacağını da kaydederek, "Türkiye'de şayet bir siyasi bunalım doğarsa bunun öncelikli müsebbibi milletimizin verdiği koalisyon mesajını anlamakta kasten zorluk çeken, ayak sürüyen AKP, CHP ve HDP'den başkası olmayacaktır. Türkiye derhal icracı bir hükümete kavuşmalıdır" dedi.

Bahçeli'nin 3 şartı
              
Bahçeli, PKK'nın kendisini lağvetmesi, çözüm sürecinden vazgeçilmesi, yolsuzluklarla hesaplaşılması ve cumhurbaşkanının anayasal konumuna çekilmesi yönündeki isteklerini de tekrarladı.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı