'Ortadoğu’ya bataklık demek ırkçılıktır'

Musul'da yaşanan gelişmelerde Irak hükümetinin başarısızlığının etkisi olduğunu söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Ortadoğu için “bataklık” dediğini hatırlatarak,“Ortadoğu’ya bataklık demek ırkçılıktır” ifadelerini kullandı

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında ağırlıklı olarak Musul'da yaşanan gelişmelere yer veren Başbakan Erdoğan, Irak'ta yaşananlar üzerinden hükümete yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. 

"Ortadoğu’ya bataklık demek ırkçılıktır"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu için “bataklık” dediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Ortadoğu’ya bataklık demek ırkçılıktır” dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

En son Musul’a, IŞİD adı verilen örgüt tarafından saldırı düzenlendi. Kent örgüt elemanlarının kontrolüne geçti. Konsolosluktakilere kapıları açma çağrısı yapıldı. Irak Kuvvetleri şehri terk ettiği için, can güvenliği bakımından çatışmaya girmemekten başka seçeneği bulunmuyordu. Başkonsolos, ailesi ve personelden oluşan 49 vatandaşımız başka bir yere götürüldüler. Ayrıca o bölgede çalışmakta olan 31 TIR şoförümüz de IŞİD tarafımızdan alı konuluyor. Çok yoğun bir gayret içerisindeyiz. Dışişleri’nde bir kriz masası oluşturuldu. Gelişmeler an be an kontrol ediliyor. 

"Başka ülkelerin de başına geldi"

Vatandaşlarımızın kurtarılması için her türlü imkan kullanılıyor. Tabi burada şu noktanın altını çizmek isterim.  Başka ülkelerin de başına geldi. ABD’nin Libya büyükelçisi katledildi. İnşallah personelimiz ve vatandaşımız sağ salim Türkiye’ye döneceklerdir. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapıyor, yoğun biçimde çalışmaları sürdürüyoruz. İç politika malzemesi yapılmak istendi. Bu fırsatçı tavır da devam ediyor. Bizim oradaki 80 vatandaşımızın can güvenliğini ilgilendiren bir meselenin, iç politika meselesi yapılması sorumsuzluk örneğidir.

CHP’nin genel müdürü son zamanlarda çok sık olarak Ortadoğu’dan bataklık olarak bahsediyor. Bu apaçık cehalettir. Ortadoğu’ya milyonlarca insanın yaşadığı, vatanlarının olduğu bir bölgeye bataklık demek ırkçılıktır, ayrımcılıktır, faşizmin ortaya çıkmasıdır. 

"CHP Suriye ve Irak’ta ateşe körükle gidiyor"

Ne Irak’a, ne de Suriye’ye mezhep değil, hak ve adalet açısından baktık. CHP Suriye ve Irak’ta ateşe körükle gidiyor. Bu yaklaşım son derece tehlikeli bir yaklaşım.

CHP, orada vatandaşlarımızın hayatını ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Böyle sorumsuzluk olmaz. Hükümeti, Genelkurmay’ı, ailemi bölgede teröre destek vermekle itam ediyor.

CHP, Pensilvanya örgütünün esiri oldu. MHP, yavru muhalefet sözünü hak etmiyor hale geldi. MHP, CHP ve Pensilvanya’nın vagonu haline geldi. CHP ve MHP’ye söyleyecek çok sözümüz var ama biz onlar gibi sorumsuz olamayız. Biz ülkenin, milletin ve alıkoyulan vatandaşlarımızın sorumluluğunun ağırlığıyla hareket ediyoruz.

Bayrağımızı yakanlarla CHP hareket etmedi mi? Bunların kamera kayıtları var. Bu CHP bu. Milletim artık bu ucuz muhalefeti yutmuyor.

Mısır’daki, Suriye’deki ateşi Türkiye’ye taşımak istediler, izin vermedik. Irak’taki ateşi Türkiye’ye taşımak istiyorlar, buna da asla izin vermeyiz.

Başbakan Erdoğan, grup toplantısı sonrası TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"O konuda konuşmama gerek yok"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisine ilişkin "O konuda konuşmama gerek yok. Daha henüz adaylar belli olmadı. Onu, meydanlarda her şeyi görürüz, ondan sonra konuşuruz" dedi. 

"Televizyonlardan öğrendim"

Erdoğan, çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen "Böcek" operasyonuyla ilgili soru üzerine, "Konuyla ilgili, ilgili birimler yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabii neticeyle ilgili henüz bana ulaşan bir bilgi yok. Fakat bugün ben de 12 ayrı noktada televizyonlardan böyle bir çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Zannediyorum çalışmalar bittikten sonra gerekli bilgileri alacağım" diye konuştu. 

Bir gazetecinin, "Gözaltına alınanlardan biri 5 yıldır yanınızda olan bir isimdi, nasıl değerlendirmek lazım" sorusuna Erdoğan, "Şimdi değerlendirmesini yapmayalım. Sonra yapalım" yanıtını verdi. 

"Adaylık açıklaması ay sonunu bulur"

Erdoğan, bir gazetecinin, "Siz adaylık açıklamasını ne zaman yapacaksınız" sorusuna da "Ay sonunu bulur. Yani ay sonu çünkü 3'üne kadar mühlet olduğuna göre, önce muhalefetin de adaylarının açıklandığını görelim. Kimmiş adayları öğrenelim" şeklinde yanıt verdi. 

Başka bir gazetecinin, HDP'nin adayının da Selahattin Demirtaş olacağı yönünde çıkan haberleri anımsatması üzerine, Erdoğan, "Hayırlı olsun" dedi. 

Gül ile istişareye devam

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan istişarelerin sorulması üzerine ise "Devam" karşılığını verdi. 

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak