'Parasız eğitim' pankartı özgür

Parasız eğitim pankartı açtıkları gerekçesiyle 19 aydır tutuklu yargılanan Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz isimli öğrenciler serbest bırakıldı.

Abone ol

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Roman vatandaşlarla buluşmasında yaptığı konuşma sırasında "Parasız eğitim istiyoruz" yazılı pankart açan ve örgüt üyeliği kapsamında tutuklu yargılanan üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'inin kararıyla tahliye edildi.

Tüzer ve Yılmaz'ın tutuklanmalarını şiddetle kınadıklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şunları söyledi: "O pankartı açmamış olsalardı, o kardeşlerimiz, acaba herhangi bir örgüte bağlanmış olacaklar mıydı? 20 aydır lüzumsuz gerekçelerle bu gencecik çocukların gözaltında tutulmasını şiddetle protesto ediyoruz. Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat'ın, Berna'nın değil. Tutuklu olan bütün öğrencilerin savunucusu olarak, kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz."

Nevzat Aydın ve Nazım Salur sosyal medyada tartıştı Erdoğan: Romanya ile ticaret hacmimiz 10 milyar doları aştı Borsa günü rekorlarla tamamladı Türkiye ile Romanya arasında 6 anlaşma imzalandı AB'nin martta Türkiye'den ithalatı 8,1 milyar Euro