'Şehit Savcı'nın otopsi raporu açıklansın'

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın otopsi raporunun açıklanması gerektiğini savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Merak ediyorum, otopsi raporu için neden gizlilik kararı alınır? Kamuoyunun kurşunun hangi silahtan çıktığını öğrenmesinde ne mahsur var?" dedi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik, "Berkin Elvan’ın bakkala ekmek almaya gittiğinin belgesi varsa göstersin" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. 

"Artık anne-baba çocuğunu bakkala yollarken ellerine imzalı kâğıt mı verecek?" diyen Kılıçdaroğlu, Berkin'in soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. 

Şehit Savcı'nın otopsi raporunun kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirten CHP lideri, "Kurşunun hangi silahtan çıktığının öğrenilmesinde ne mahsur var?" dedi.

"Bakkala yollarken ellerine imzalı kâğıt mı verecek?"

Kendisine yönelik, “Berkin Elvan’ın bakkala ekmek almaya gittiğinin belgesi varsa göstersin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Artık anne-baba çocuğunu bakkala yollarken ellerine imzalı kâğıt mı verecek. Böyle bir şey nasıl olabilir? Bunun akılla, mantıkla bağdaşır en küçük bir yanı yok” diye konuştu.

Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için ise, "Berkin Elvan soruşturmasının üzerine kararlılıkla gidiyordu. Ama bazı karanlık eller, olayın aydınlatılmasını istemeyenler var; terörün asıl nedeni bu. Merak ediyorum, otopsi raporu için neden gizlilik kararı alınır? Bitmiş bir olay, sonuç belli. Kamuoyunun bunu bilmesinde, kurşunun hangi silahtan çıktığını öğrenmesinde ne mahsur var? Rahmetli Savcımız Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasını kararlı bir şekilde, en sağlıklı soruşturma çabasında bir yargı insanıydı. Bunu iyi biliyoruz. Aileyi de biliyoruz. Neden soru soruyorsunuz diye suçlanıyoruz. Böyle bir olayda biz soru sormayacağız da kim soracak. Birilerinin politik olarak bu soruyu sorması şarttı, bizim görevimiz budur." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Taksim’in göbeğinde polise ateş eden kadın yakalandı mı?

"Bu ülkede yaşayan herkesin şu söyleyeceklerimi sorgulamasını bekliyorum. Örgüt üyeleri aranıyor, yani belli isimler. Bu isimler gelip eylem yapıyorsa istihbarat nerede? Onun için diyorum ki istihbarat başka şeylerle ilgili. Onlar terör örgütlerini izlemek yerine, iktidara malzeme taşımak için muhalefetteki siyasi partileri dinler, izlerse terör ortaya çıkar. Bakınız Taksim’in göbeğinde uzun namlulu silahla polise ateş edildi. Bir kadının bunu yaptığı belirtildi. O kadın yakalandı mı, yakalanmadı. Bu da gösteriyor ki ortada ciddi bir zafiyet var."

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam