12 bankaya rekabet soruşturması

Tüketici, konut, kredilerinin yanı sıra kredi faiz oranları konusundaki şikayetleri değerlendiren Rekabet Kurumu, 12 bankaya soruşturma açmaya karar verdi.

Abone ol

ANKARA - Rekabet Kurulu, 12 banka hakkında soruşturma başlatma kararı aldı.

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, tüketici, konut, kredilerinin yanı sıra kredi faiz oranları konusundaki şikayetleri değerlendirdiklerini ve ön araştırma sonucu 12 bankaya soruşturma açmaya karar verdiklerini söyledi.

Soruşturmanın bir yıl içinde sonuçlanabileceği gibi uzayabileceğini de ifade eden Kaldırımcı, "Bankacılık bünyesinde yapılan çalışmalar.... Çeşitli alt pazarlar itibariyle belirlenen faizler konusunda işbirliği

yapılıp yapılmadığı, ilgili sektörde sürecin nasıl işlediğine dair, sonuçta ön araştırma ve soruşturmadan bahsediyoruz" diye konuştu.

Bu çerçevede; Akbank, DenizBank, Finansbank, HSBC, ING Bank, TEB, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, VakıfBank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası ile Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. ile Garanti Konut Finansmanı Danışmanlık A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

RK'nın soruşturma kararı bankalara ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na da tebliğ edilmeye başlandı.

Soruşturma, bankaların 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliği kararlarına ilişkin 4. maddesinde yasaklanmış olan davranışları gerçekleştirip gerçekleştirmediklerinin tespiti amacıyla yürütülecek.

4054 sayılı Kanunun 4'üncü maddesi, başta karteller olmak üzere teşebbüsler arasındaki rekabeti kısıtlayıcı anlaşmaları, uyumlu eylemleri ve teşebbüs birliklerinin bu nitelikteki karar ve davranışlarını yasaklıyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz