21 terörist etkisiz hale getirildi

Bitlis, Şırnak ve Diyarbakır'da 21 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığından, Bitlis, Şırnak ve Diyarbakır'da 21 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, 22 Aralık'taki "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi. 

Buna göre, Bitlis'te Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonda, 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. 

Bu bölgede, arazide tespit edilen biri dört odalı, iki sığınakta, dört Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait bin fişek, bir RPG-7 roketatar ve dört adet mühimmatı, bir tabanca, bir termal silah dürbünü, bir Yaesu el telsizi, bir video kamera, el yapımı patlayıcı (EYP) için hazırlanmış 21 tüp ve çok sayıda elektronik EYP düzeneği, 200 kişilik örgüt kıyafeti, iki tondan fazla miktarda yiyecek malzemesi ve battaniye ele geçirildi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, bir adet EYP imha edildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 114'e ulaştı. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde süren operasyonda da bir terörist etkisiz hale getirildi, 7 EYP imha edildi. Bir barikat kaldıran, bir hendeği kapatan güvenlik güçleri, iki roketatar mühimmatı ele geçirdi. Silopi'deki operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı ise 8 oldu. 

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 4 EYP imha edildi, üç barikat kaldırıldı. Sur'da, 19 Aralık 2015'ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23'e ulaştı. 

EYP'ler ele geçirildi 

Van'ın Başkale ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan dört sığınakta 425 gram plastik patlayıcı, iki Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki güneş paneli (şarj amaçlı), bir küçük boy akü, bir el dürbünü, EYP için kullanılan üç elektrikli fünye, iki piknik tüpü, kuru gübre, 10 büyük boy pil, 10 metre kablo, çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi. 

Batman Kozluk'taki operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınakta, EYP yapımında kullanılan 50 kilogram gübre, 70 pil ve muhtelif elektrikçi ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Şanlıurfa Ceylanpınar'da, teröristlerce yola döşendiği tespit edilen bir EYP de imha edildi. 

Bir terörist teslim oldu 

Mardin Mazıdağı'nda icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 13 işbirlikçi göz altına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada, beş ruhsatsız av tüfeği, dört  bilgisayar ve 18 cep telefonu ele geçirildi. 

Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 5 şahıs, yakalanarak gözaltına alındı. 

Şırnak'ta, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. 

MHP lideri Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı