30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun!

Terör olayları nedeniyle bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şenlik, konser ve kutlama yapılmıyor.

Abone ol

Terör olayları nedeniyle bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şenlik, konser ve kutlama yapılmıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, "Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür" ifadesi yer almıştı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle devletin zirvesi mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.
 
Başbakan Davutoğlu:

Türkiye'yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Ülkemizi parçalamak isteyenler, milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. 30 Ağustos zaferiyle taçlanan bu sağlam ruh ve şuur, inanıyorum ki milletimizi diri tutmaya ve bütün canlılığıyla geleceğimizi ihya etmeye devam edecektir. Ülkemizin birlik bütünlüğüne zarar vermeyi hedef alan bütün şer odaklarıyla mücadele etmeyi istiklal ve istikbal davamızın şartı olarak görüyoruz. Türkiye'yi bir yönetim ve güvenlik zafiyetiyle karşı karşıya getirmeyecek şekilde ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için mücadele ediyoruz.

TBMM Başkanı Yılmaz:

Milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak bugüne kadar hür yaşayan yüce milletimizin, dün olduğu gibi bugün de varlığına kastedenlere karşı tek vücut halinde mücadele vereceğinden hiç kimsenin tereddüdü olmasın.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak bunlara karşı 93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz.

MHP Genel Başkanı Bahçeli:

Türkiye, içinde kıvrandığımız ve gittikçe kemikleşen puslu günleri mutlaka aşacaktır. Türk milleti bugünkü stratejik çalkantıyı, keskin inişi, tuzak ve komplo bezirganlarının eş zamanlı devreye koydukları imha senaryosunu eninde sonunda rafa kaldıracaktır.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...