90 bin şehit için yürüdüler

'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' programı kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Kızılçubuk köyünden başlayan ve Yukarı Sarıkamış Şehitler Mahallesi'nde son bulan 7 kilometrelik anma yürüyüşüne İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.

Abone ol

KARS - Kars Sarıkamış'ta düzenlenen 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma programı kapsamında, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen binlerce kişi Allahuekber Dağları'nda vefa yürüyüşüne katıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 7 kilometrelik yürüyüşü Kars Valisi Ahmet Kara, Iğdır Valisi Amir Çiçek, belediye başkanları, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile diğer protokol temsilcileri, Türkiye'nin farklı illerinden gelen çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite öğrencileri ve askeri birliklerle tamamladı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, 97 yıl öncesinin milletçe anıldığını belirtti. Bakan Şahin, Sarıkamış Harekatı'nın önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu toprakların dili olsa isimleri bize çok rahatlıkla tek tek söyleyecektir ama o isimlerini bilemediğimiz meçhul kahramanları unutmadık, unutmayacağız. Önlerinde saygıyla eğileceğiz ve hep rahmetle anacağız. Bu topraklar aziz topraklardır, bedel ödenmiş topraklardır. Bu toprakların bedelini karşılayacak yeni bir bedel icat edilmemiştir, edilemeyecektir." Kardeşliğin önemini vurgulayan Şahin, "Şehitlerimizin mekanları cennet olsun" dedi.

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı