Adalet Bakanlığı, 10 bin personel alacak

Personel alımı için sınav bu ay içinde yapılacak.

Abone ol

ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bakanlığa 10 bin personel alımı için bu ay sınav yapılacağını söyledi. Bakan Ergin, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2011 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, Türkiye'de yargının daha verimli çalışması için önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Bakanlığın personel sayısının artırılması için çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Ergin, "Bu  ay içerisinde 10 bin civarında yeni bir personel alımına daha çıkılıyor. Ceza infaz koruma memuru, zabıt katibi, şoför gibi eleman alışı için sınava çıkıyoruz. Bu da önemli ölçüde adliyelerimizi rahatlatacak adım olacak" dedi.

Ergin, bugün adalet binalarının kapalı alan toplamının 2 milyon metrekareyi geçtiğini, yapılacak çalışmalarla gelecek yılın sonunda bu rakamın 3 milyon metrekareye varacağını ifade etti.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı