Adaylar, merkez yoklamayla belirlenecek

CHP, yerel seçimlere ilişkin aday belirlemede merkez yoklaması yöntemini kullanacak

Abone ol

ANKARA - CHP, Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. CHP, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin aday belirlemede merkez yoklaması yöntemini kullanacak.

Alınan  bilgiye göre, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısında, CHP'nin Siyasi Partiler Kanunu'nun 37. ve Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 10. ve CHP tüzüğünün 61. maddesi uyarınca, yerel seçimlerde hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacağına yönelik karar alındı.

Buna göre PM, ilke olarak merkez yoklaması yöntemini benimserken, Merkez Yönetim Kurulu'na gerekli görülen yerlerde temayül yoklaması yapılabilmesi için karar alma yetkisi verdi.

Bu arada CHP'ye çarşaflı kişilerin üye yapılması konusunun da PM toplantısında gündeme geldiği, PM üyesi Oya Araslı'nın bu uygulamayı desteklemediğini ifade ettiği öğrenildi.

Genel Başkan Baykal ise konunun PM gündeminde tartışılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, CHP'nin laiklik konusundaki tavrının açık ve değişmez olduğunu vurguladı.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti