Aftan 'iki dakika kala' yararlandı

Şimşek, yeniden yapılandırılmada kesin sonuçları açıkladı. En çok başvuru trafik cezası için yapıldı.

Abone ol

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeniden yapılandırılması kapsamında 6 milyon 32 bin 972 adet dosyanın yapılandırıldığını, SGK birlikte yapılandırılan toplam tutarın 58 milyar 300 milyon lira olduğunu bildirdi.

Şimşek, Batman'da düzenlediği basın toplantısında, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kesin sonuçlarını açıkladı. Bakan Şimşek, Gelir İdaresi'nin 36 milyar 551 milyon 886 bin 881 lira alacağı yapılandırdığını bildirdi.

Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında 6 milyon 32 bin 972 adet dosyanın yapılandırıldığını, bu kapsamdaki alacak tutarının da 36 milyar 551 milyon 886 bin 881 lira olduğunu bildirdi.

Bakan Şimşek, Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) birlikte yapılandırılan toplam tutarın 58 milyar 300 milyon lira olduğunu kaydetti.

2 dakika kala başvurdu

Şimşek, bir gazetecinin yeniden yapılandırmada ilk ve son başvurunun ne zaman ve nerede yapıldığını sorması üzerine, ilk başvuruyu Şanlıurfa'dan aldıklarını, Kanunun yayımlandığı ilk gün  özel usülsüzlük cezası olan 160 liralık borç için başvurulduğunu bildirdi.

Son başvuruyu da 31 Mayıs gecesi saat 23.58'de İstanbul'da, İzmirli bir mükelleften aldıklarını anlatan Şimşek, o gece vergi dairelerinin, saat 24.00'e kadar açık olduğunu 2 dakika kala bu mükellefin motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili Ümraniye'den şahsen başvuruda bulunduğunu söyledi.

Öncelik borçlar, ama Ar-Ge ve altyapıya da kullanılacak

Yapılandırmadan elde edilecek gelirin nerede kullanılacağına ilişkin bir soru üzerine de Şimşek, bu kaynağı esas itibariyle Türkiye'nin borçlarının azaltılmasına kullanmayı doğru bulduklarını ifade etti.

Kaynağın, Türkiye'nin rekabet gücünü artıracak, Ar-Ge gibi, altyapı yatırımları gibi konularda da kısmen kullanılmasının gündeme gelebileceğine işaret eden Şimşek, şöyle devam etti:

 "Yani Türkiye'nin uzun vadeli geleceğini iyileştirecek, rekabet gücünü artıracak, üretken kapasitesini artıracak alanlara da kısmen kullanılabilir diye bir kapıyı açık bırakıyoruz. Esas itibariyle Türkiye'nin istikrarı için çok önemli olan, risk priminin aşağıya düşmesi için çok önemli olan borç azaltılmasında kullanılmasını biz doğru buluyoruz."

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL