Ağrı'da çatışma: 10 şehit

Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 korucu, bir uzman çavuş ve bir jandarma şehit olurken, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, 7 korucu, bir uzman çavuş ve bir jandarma şehit oldu. Saldırıda yaralanan 1 eski korucu ise tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından bölgede çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, tespit edilen hedeflere topçu atışı yapıldığı ve yaralıların Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Yaralı askerlerden birinin ve bir eski korucu, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve şehit olduğu öğrenildi.

Bölgede teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Tendürek Dağı'nda 12 güvenlik görevlisi şehit olmuştu

2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağırı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti.

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı gündem oldu 20 ilde Sibergöz-39 operasyonu: 74 gözaltı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları Valilik duyurdu: İstanbul'da bugün bazı yollar kapalı Şahin: Sahadaki balları denetime açsınlar