AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım oldu

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım oldu. Mevcut başkan Mevlüt Uysal Büyükçekmece'den aday gösterildi. AK Parti 3 ilçede ise aday göstermeyerek MHP'yi destekleme kararı aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, partisinin İstanbul Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki programla açıkladı.

Buna göre AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı beklendiği üzere TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu.

Kadir Topbaş'ın yerine geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen eski Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'den aday gösterildi.

AK Parti, Cumhur ittifakı kapsamında 3 ilçede ise aday çıkarmadı. Beşiktaş, Maltepe ve Slivri'de MHP adayları desteklenecek.

"Kıdemli, tecrübeli, pratik..."

Erdoğan, "Herhangi bir ilçeden büyükşehire kaydırma yapmıyoruz. Çok önemsediğimiz için başbakanlık yapmış, şimdide Meclis başkanı olan Binali Bey'i aday gösteriyoruz. En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik. İstanbul buna layık" dedi.

Erdoğan, "İstanbul yeni bir yol ayrımında. AK Parti olarak hem Büyükşehir'de, hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. İstanbul, ekonominin lokomotifi. Ekonomik göstergeler yukarı gittiğinde İstanbul'un yüzü güler, aşağı indiğinde kara kara düşünmeye başlar. Ağustos ayında tarihimizin en sinsi ekonomik saldırılarından birine maruz kaldığımızda da öyle oldu. Bunu kısa sürede bertaraf ettik. Gelişmiş ülkelerin dahi üstesinden gelmesi yıllar sürecek dalgalanma dönemini birkaç ay içinde istikrar rayına oturtmayı başardık" diye konuştu.

Bahçeli'ye teşekkür

İsminin açıklanmasının ardından kısa bir konuşma yapan Binali Yıldırım ise, önümüzdeki günlerde projelerini açıklayacağı bir lansman gerçekleştireceğini duyurdu. Yıldırım, İstanbul'a hizmet borcu olduğunu söyledi.

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisine duyduğu güven için teşekkür eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Parti teşkilatıma, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'nın mimarlarından Devlet Bahçeli'ye ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde İstanbullu hemşehrilerimizle projelerimizi kapsamlı şekilde konuşacağız"

AK Parti'nin adayları şöyle

Büyükşehir - Binali Yıldırım
Adalar - Özlem Öztekin Vural
Arnavutköy - Ahmet Haşim Baltacı
Ataşehir - İsmail Erdem
Avcılar - İbrahim Ulusoy
Bağcılar - Lokman Çağrıcı
Bahçelievler - Hakan Bahadır
Bakırköy - Mehmet Umur
Başakşehir - Yasin Kartoğlu
Bayrampaşa - Atilla Aydıner
Beykoz - Murat Aydın
Beylikdüzü - Mustafa Necati Işık
Beyoğlu - Haydar Ali Yıldız
Büyükçekmece - Mevlüt Uysal
Çatalca - Mesut Üner
Çekmeköy - Ahmet Poyraz
Esenler - Mehmet Tevfik Göksu
Esenyurt - Azmi Ekinci
Eyüpsultan - Deniz Köken
Fatih - Ergün Turan
Gaziosmanpaşa - Hasan Tahsin Usta
Güngören - Bünyamin Demir
Kadıköy - Özgül Özkan Yavuz
Kağıthane - Mevlüt Öztekin
Kartal - Ebubekir Taşyürek
Küçükçekmece - Temel Karadeniz
Pendik - Ahmet Cin
Sancaktepe - Şeyma Döğücü
Sarıyer - Salih Bayraktar
Sultanbeyli - Hüseyin Keskin
Sultangazi - Abdurrahman Dursun
Şişli - Nihal Yıldırım
Şile - İlhan Ocaklı
Tuzla - Şadi Yazıcı
Ümraniye - İsmet Yıldırım
Üsküdar - Hilmi Türkmen
Zeytinburnu - Ömer Arısoy
Beşiktaş - Serkan Toperi (Cumhur ittifakı adayı)
Maltepe - Ahmet Baykan (Cumhur ittifakı adayı)
Silivri - Volkan Yılmaz (Cumhur ittifakı adayı)

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak