Akdeniz'de 6 büyüklüğünde deprem

Ölüdeniz açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybının olmadığı deprem, çevre illerde de hissedildi.

Abone ol

İSTANBUL - Muğla Ölüdeniz açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de şiddetli şekilde hissedildi.

Depremin derinliği 19.6 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli, deprem büyüklüğünü daha önce 6.1 olarak açıklamıştı.

 6 kişi hastaneye kaldırıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz açıklarında yaşanan 6.0 büyüklüğündeki depremde Muğla, Antalya ve Denizli'de de hissedildi. Paniğe neden olan depremde, bazı evlerin çatıları ve balkonları yıkıldı. Bir binanın çatısından bir otomobilin üzerine parçalar düştü.

Düşen parçalar aracın tamamen hurdaya dönmesine neden oldu. Paniğe kapılarak pencereden atlayan veya kalp krizi geçiren 6 vatandaş, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Artçılar sürüyor

Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Ölüdeniz açıklarında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde, ilk bilgilere göre, ciddi bir hasar ve can kaybının olmadığını açıkladı. Bölgede aralarında 4,9 ve 3,8 büyüklüğünde olanların da bulunduğu beş artçı deprem ölçüldüğü öğrenildi. Kıbrıs'ta Rum kesiminden de hissedilen deprem nedeniyle KKTC'de plajlar tsunami korkusuyla boşaldı.

Erdoğan kürsüden indi deprem oldu

Deprem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı Antalya'da da hissedildi. Deprem Başbakan Erdoğan konuşmasını tamamlayıp kürsüden indiğinde meydana geldi. Antalya'da ayrıca evlerde avizeler sallandı, vatandaşlar evlerden dışarı çıktı. Antalya ilçeleri Kumluca ve Finike'de de hissedildi. Antalya'da deprem nedeniyle evlerinden atlayanlar oldu.

 


Rum kesiminden bile hissedildi

Deprem Kıbrıs'ta Rum kesiminde bile hissedildi. KKTC'de vatandaşlar "tsunami" korkusuyla plajları boşalttı, ancak herhangi bir hasar haberi alınmadı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize ederken, depremden sonra 4.9 ve 3.6 büyüklüğünde olanlar da dahil olmak üzere beş küçük artçı yaşandığını bildirdi.
 
Ölüdeniz belediye başkanı

Ölüdeniz Belediye Başkanı Kemalettin Yılmaz gazetecilere çok şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını belirtirken "Büyük bir toz bulutu oluştu, bir paniğimiz yok. Bir yıkım yaralanma ölüm yok, şu ana kadar yangın yok. Balkondan bir iki kişi atlamış diye kulağımıza geldi. Onun dışında bir hasarımız yok. Türkiye'nin en alçak yapılaşması Ölüdeniz'de. İki katlı bir yapılaşma vardır, binalarda bir hasarımız yok" dedi. Yılmaz depremin 35 saniye sürdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Atılan o ilk adımın izinden...' Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kapadokya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıldı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı