Akgün, Ecobank başkan yardımcısı oldu

Yaşar Akgün, görevine 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Abone ol

ANKARA - Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanı Yaşar Akgün, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Ticaret ve Kalkınma Bankası (Ecobank) Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Hazine Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Akgün, 6 Haziran Pazartesi günü itibariyle görevine başlayacak.

İran, Pakistan ve Türkiye'nin kurucu üyeleri Ecobank'ın merkezi İstanbul'da bulunuyor.

Akgün'ün özgeçmişi

Yaşar Akgün, 1957'de Manisa'da doğdu. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Akgün, Maliye Bakanlığında Stajyer Hazine Kontrolörü olarak memuriyete başladı.

Akgün, 1983-1985 yılları arasında ABD'nin Boston (MA) şehrinde bulunan Northeastern Üniversitesi'nde Para Ekonomisi konusunda master (MA), Londra'da bir yıl süreyle (1988-1989) Döviz Riski Yönetimi konusunda araştırmalar yaptı.

Akgün, 1996-1999 yılları arasında Suudi Arabistan Krallığı nezdindeki Riyad Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri olarak çalıştı. 2007'de Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkan Vekili olarak atanan Akgün, 26 Kasım 2007 tarihinden itibaren de Kurul Başkanı olarak görevini sürdürüyordu.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi DSİ'den acele kamulaştırma kararı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor”