AKP baskı rejimini demokrasi diye pazarlıyor

Kılıçdaroğlu, "12 Eylül Anayasası ilk kez değiştiriliyormuş gibi bir dayatmaya, aldatmaya kanmayacağız. Milletimiz kandırıldığı için 'hayır' diyoruz" dedi.

Abone ol

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP iktidarı, kurmaya çalıştığı baskı rejimini bize demokrasi diye pazarlamaya çalışıyor' dedi.

Kılıçdaroğlu, TRT'de yayımlanan halk oylaması propaganda konuşmasında, geçmişte de anayasa değişiklikleri yapıldığını, bu değişikliklerden biri ile Başbakan  Erdoğan'a milletvekili olma yolunun açıldığını anlattı.

Yapılan değişikliklerin halk oylamasına gitmeden gerçekleştiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "12 Eylül Anayasası ilk kez değiştiriliyormuş gibi bir dayatmaya, aldatmaya kanmayacağız. Milletimiz kandırıldığı için 'hayır' diyoruz" diye konuştu.

12 Eylül darbecilerinin yargılanması için parti olarak Mecliste verdikleri teklifin AK Parti tarafından reddedildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, değişikliklere neden 'hayır' diyeceklerini şöyle açıkladı:

"(12 Eylülcüler yargılanacak) sözleri doğru değildir. Yargılama niyeti olanlar CHP milletvekillerinin önergesine destek verirlerdi. '12 Eylül'ün izlerini siliyoruz' diyorlar. İktidar, 8 yılda 12 Eylül'ün hangi izini sildi? YÖK'ü mü kaldırdı? Yüzde 10 olan seçim barajını mı indirdi? Milletvekili dokunulmazlıklarını mı kaldırdı? Soruyorum, ey Başbakan, neden bu konuda hiçbir şey yapmadın? Hem yapmadın hem de yol gösterenlerle kavga ettin."

Anayasa değişikliğindeki memurların toplu sözleşme hakkı ile ilgili maddeyi "aldatmaca" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, grev yoksa toplu sözleşme hakkının "yutturmaca" olduğunu ve değişiklikte grev hakkının olmadığını söyledi.

Değişiklikle memurun hak aramasının yasaklandığını ileri süren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümete yakın bazı memur sendikalarının değişiklik ile memurların ve emeklilerinin maaşlarının artacağına dair asılsız propaganda yaptığını dile getirdi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz