Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Gezi Parkı'nda

Bugün İstanbul'a gelen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Gezi Parkı'nı ziyaret etmek istedi. Polis, sadece ailenin Gezi Parkı'na girmesine izin verdi

Abone ol

İSTANBUL - Gezi Parkı'nda Ali İsmail Korkmaz'ın ailesini bekleyenlere polisten engelleme geldi. Ailenin 10 dakika süren ziyaretin ardından yüzlerce kişi ile birlikte İstiklal Caddesi'nden Galatasaray'a yürüdü.

Valiliğin talimatı olduğunu söyleyen polisler, bekleyenlere dağılmamaları halinde zor kullanılacağını söyledi  Bir polis yetkilisi, "Geçmiş olayları anımsatacağı için park içinde basın açıklaması yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Ali İsmail'in ailesinin Gezi Parkı'na gelmesi ile birlikte polis sadece ailenin içeri girmesine izin verdi.

"Gözaltına alırız"

Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, "Biz de girmeyiz dedi". Ancak bekleyenler ailenin içeri girmesini istedi. Avukatları ile birlikte içeri giren 8-10 kişilik bir grupla giren aile merdivenlerden dışardakilere el sallayınca polisten, "Sizi gözaltına alırız" uyarısı geldi. Bunun üzerine başta anne Emel Korkmaz olmak olmak üzere aile üyeleri sert tepki gösterdi. Aile daha sonra parkın içinde bir süre dolaştı, fotoğraf çekti. Bu sırada anne Emel Korkmaz'ın ağladığı görüldü. Emel Korkmaz kendilerine "gözaltına alırız" denmesine ise, "Rezalet bu. Ne yaptık, katliam mı yaptık? El salladık diye gözaltına alacaklarmış" yorumunu yaptı. 

Putin yeni kabine önerisini sundu Katar'da Hamas'la kritik görüşme Mete Gazoz Avrupa şampiyonu! Adana ve Hatay’ı sağanak vurdu İstanbul'da parkta silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı