Alnımızın teriyle kazandık

Alex De Souza, dışarıda bir çok şeyin konuşulduğunu ama şampiyonluğu hak ederek kazandıklarını söyledi.

Abone ol

DÜZCE - Fenerbahçe kaptanı Alex De Souza, dışarıda bir çok şeyin konuşulduğunu ama şampiyonluğu hak ederek kazandıklarını belirterek, "Tüm maçlarımızı alnımızın teriyle, bileğimizin hakkıyla kazandık" dedi.

Düzce'nin Kaynaşlı İlçesindeki Fenerbahçe Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri'nde antrenmandan sonra basın toplantısı düzenleyen Alex, dışardaki şike iddialarının takım haricinde gelişen olaylar olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Biz kendi çalışmamızı, kendi mücadelemizi, alın terimizi biliyoruz. Bunu haricindeki olan olaylar, şu anda takımın içine çok fazla girmiyor. Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı deplasmanda yendik, Trabzonspor, Kayserispor, Gaziantepspor ve bütün zorlu rakipleri yendik. Teknik heyet ve futbolcular herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Bizim bildiğimiz, bu takım için verdiğimiz emek. Dışardaki olaylar moralimizi etkilemiyor.

Geçirdiğimiz bu güzel şampiyonluk ve mükemmel sezondan sonra bu seneki hedefimiz yine geçen sene olduğu gibi bütün rakiplerimizi yenmek. Elbette bu saha içindeki çalışmamız ile olacak. Geçen sezondan daha iyi olmak için elimizden geleni yapacağız."

Tezler üzerine konuşamam

Alex, bir gazetecinin "Takımın 2. lige düşürülme olasılığı çok yüksek. Bu durumda senin ve diğer Brezilyalıların tavrı ne olacak" şeklindeki sorusu üzerine, "Diğer Brezilyalılar adına cevap veremem. Kendi adıma da bu soruyu cevapsız bırakacağım. Çünkü tezler üzerine cevap vermeyeceğim. Benim için Fenerbahçe şampiyondur. Şu anda net bir şey yokken olumlu ya da olumsuz cevap veremeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Sadece iki maçta daha az zorlandık

Alex De Souza, ligin ikinci yarısında sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankaragücü maçlarında diğer maçlara nispeten daha az zorlandıklarını, diğer tüm maçların çok zorlu geçtiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesspor maçının başında Stoch'un golüyle öne geçtiklerini hatırlatan Alex, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kafası kupa maçında olduğu için beklenilen direnç belki görünmedi. Onun haricinde 25. dakikasına kadar zorlu geçen, ondan sonra farklı kazandığımız Ankaragücü maçı var. Bu maçları ayırdığımız zaman diğer 15 maçta birbirinden zorlu kazanmamız için kendimizi aşmamız gereken maçlardı. Hem rakiplerimizi hem kendimizi aşarak hak ettiğimiz şampiyonluğu elde ettik" diye konuştu.

Taraftarla Bağdat Caddesinde olmak isterdim

Taraftarların Bağdat Caddesi'nde yürüyüş yapacağı ve kampa gelip takıma destek vereceklerinin belirtilmesi üzerine Alex, şunları söyledi:

"Bu kulübü çok büyük yapan faktörlerden en başında büyük taraftarı geliyor. Her zaman onlara teşekkür etmişimdir. Pazar günü buraya geldikleri zaman bize her zamanki desteklerini verecekler. İstanbul'da toplanacakları haberini ben de aldım. Eğer imkanım olsaydı, onların göstereceği tepkide, bu davada ben de onlarla birlikte Bağdat caddesinde olurdum. Fakat burada Fenerbahçe adına başka bir görevi yürütmem gerekiyor. Unutmasınlar ki, 100 yılı aşkın süredir var olan bu kulübü daha da büyük yapan taraftarlarıdır."

Tüm futbolcular tepkili

Fenerbahçeli futbolcuların kampta kendi aralarında son yaşanan gelişmeleri konuştuğu ve şampiyonluğu sahada mücadele ederek, alınlarının teriyle kazandıklarını söyleyerek, bu yaşananlara tepkili oldukları bildirildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz