Altın ABD verilerini bekliyor

Altının onsu, ABD istihdam verileri öncesinde 1.350 dolar altında dengelendi

Abone ol

İSTANBUL - Altın fiyatlarının yönü üzerinde kritik öneme sahip tarım dışı istihdam verisi öncesinde analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.350 doların üzerini test eden altının ons fiyatı, 1.348 dolar seviyelerinde işlem görüyor. 

ABD haftalık işsizlik başvuruları verisinin beklentilerin altında gelmesi, ECB'nin faizlerde ve para politikasında bir değişikliğe gitmemesinin dolar üzerinde yarattığı baskı ve Kırım parlamentosunun Rusya'ya bağlanma kararı almasının siyasi gerginliği artırmasıyla güvenli liman varlıklarına gelen talebin etkisiyle altının ons fiyatı dün 1.353,57 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

Analistler, bugün ABD tarım dışı istihdam verisinin altın fiyatlarında sert hareketlere neden olabileceğini belirtirken, verinin beklentilerin altında gelmesi durumunda altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketin görülebileceğini, beklentilerin üstünde bir verinin ise altın fiyatlarında düzeltme yaşanma ihtimalini artıracağını kaydediyor. 

Altının onsunda, teknik olarak ise son bir haftalık süreçte 3 kez test edilen 1.354 dolar seviyesinin güçlü direnç konumuna geldiğini belirten analistler, bu seviyenin kırılması durumunda 1.374 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor. Analistler, aşağı yönlü hareketlerde 1.330 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor. 

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı