'Metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor'

AK Parti'nin Anayasa taslak metni MHP'ye iletildi. Bahçeli, çalışmalara başladıklarını ve metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesinin geçtiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti'nini Anayasa taslak metni MHP'ye resmen iletildi. 2 parti ortak komisyon kuracak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında, AK Parti'nin anayasa hazırlık metnini resmen ilettiğini ve metinle ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı. Bahçeli, "Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda, üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kuruluna getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz" dedi.

CHP'ye de çağrıda bulunan Bahçeli, "Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, 'teklifi bir de biz görelim' diyorlarsa, buyursunlar kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim" diye konuştu.

"Metinde Cumhurbaşkanı deniyor"

Bahçeli, "AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliği teklif taslağında "cumhurbaşkanlığı" ifadesi mi yoksa "başkanlık" ifadesi mi var?" şeklindeki soruya, "Metinde 'cumhurbaşkanı' geçiyor" diye cevap verdi.

Kurmaylar arasındaki ilk temas kuruldu

Yeni Anayasa metni için  MHP ve AK Parti kurmayları arasındaki ilk temas kuruldu. AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, MHP'li Mehmet Parsak'ı aradı, yol haritası için ön görüşme yapıldı.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı