Arabalı vapur 24 saat çalışacak

Sirkeci-Harem hattındaki arabalı vapurlar yarın sabahtan itibaren 24 saat hizmet verecek

Abone ol

İSTANBUL - Sirkeci-Harem hattındaki arabalı vapurlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışması bitene kadar yarın sabahtan itibaren 24 saat hizmet verecek.

İDO'dan yapılan açıklamada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmaları nedeniyle zor günler geçiren İstanbullular'a, İDO'nun çözüm ürettiği belirtildi.

Açıklamada, Sirkeci-Harem hattındaki arabalı vapurların köprü çalışması bitene kadar 24 saat hizmet vereceği, yarın sabahtan itibaren Avrupa yakası ile Anadolu yakası arasındaki deniz otobüslerinin seferlerini de saat 24.00'e kadar sürdüreceği bildirildi.

Köprüdeki trafiğin gece yarısından sonra da yoğun olarak devam etmesinin, araç sahiplerinin bir bölümünü Sirkeci-Harem hattına yönlendirdiği ve 1 Temmuz'dan itibaren bu hattaki sefer sayısının 120'ye, taşınan araç sayısı ortalamasının 12 bine, taşınan yolcu sayısının da 22 bine yükseldiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sirkeci-Harem hattında 07.00-22.30 saatleri arasında sefer düzenleyen İDO, bu hafta başında İstanbul'da araç trafiğinde yaşanan artış sebebiyle Harem-Sirkeci hattına 4 arabalı vapur daha ekleyerek, seferlerini araç akışının bittiği saate kadar sürdürdü ve 9 Temmuz'da saat 00.20, 10 Temmuz'da saat 23.30'a kadar sefer düzenledi. Seferlerin başlangıç saatinin öne alınması, son sefer saatinin uzatılması ve seferler arasındaki 20 dakikalık ortalama bekleme süresinin kısaltılmasıyla bu hatta taşınan araç sayısı önceki gece 20 binin üzerine çıktı.

İDO, Sirkeci-Harem hattındaki artan talep üzerine yarın sabah 06.00'da başlayacak ilk seferden itibaren köprüdeki bakım ve onarımın sona erdiği tarihe kadar 24 saat kesintisiz olarak sefer düzenleyecek. Böylece her gün köprüden geçmek zorunda olan İstanbullular'ın bir bölümünün trafik sıkıntısı biraz hafifleyecek."

İDO'nun araçsız yolcular için de sefer saatlerini uzattığı belirtilen açıklamada, "Avrupa yakasından Bostancı'ya gidecek olan yolcular da deniz otobüslerini yarından itibaren gece saat 24.00'e kadar kullanabilecek. Yarından itibaren Bostancı hattında çalışan deniz otobüslerinin son seferi saat 22.00'de yapılıyordu. Deniz otobüsleri sefer saatlerindeki bu düzenleme de köprü bakım ve onarım çalışmasının sonlanmasına kadar devam edecek" denildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz