Asya ekonomileri seneye hız kesecek

Asya Kalkınma Bankası, Doğu Asya ekonomilerinde büyümenin yavaşlayacağı öngörüsünde bulundu.

Abone ol

SİNGAPUR - Asya Kalkınma Bankası (ADB), Doğu Asya ekonomilerinde büyümenin, bölge genelinde teşvik harcamalarının kaldırılması ve Çin'de parasal sıkılaştırmanın etkilerine bağlı olarak gelecek yıl yavaşlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Merkezi Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan Asya Kalkınma Bankası, Japonya hariç Doğu ve Güneydoğu Asya ekonomilerinde 2010 yılı için büyüme tahminini yüzde 7,7'den yüzde 8,1'e çıkardı. ADB, 2011 yılı için söz konusu bölgede yüzde 7,2 büyüme beklediğini belirtti.

Banka, Çin için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 9,6 olarak korurken, 2011 yılı için beklentisini ise yüzde 9,1 olarak ifade etti.

Japonya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8, gelecek yıl ise yüzde 1,4 büyüyeceğini öngören banka, yaptığı tahminler için en önemli riskler arasında Avrupa'daki finansal krizi ve gelişmiş ekonomilerdeki güçsüz toparlanmayı gösterdi.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok"