Atlas, yeni 'sınıf' yaratıp ucuz rakiplerden ayrışacak

"Uçakta oksijen hariç her şeyden para alınır hale gelindi" diyen Atlasjet, economiplus sınıfıyla uçmaya başlayarak rakiplerinden ayrışacak. 30 milyon euro yatırımla servis hizmetlerini geliştiren şirket, koltuk aralıklarını ise 77 santime çıkardı.

Abone ol

Sayime BAŞÇI

BODRUM - Özel havayolu taşımacılığında devam eden low coast rekabetinden sıyrılmaya çalışan Atlas Jet, economiplus sınıfı ile uçacak. Yeni uygulama için yemek ve servis hizmetlerinden koltuk aralıklarına 30 milyon euroluk yatırım yapan Atlas Jet 2012 yılında 3 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyor.

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yeni hedefleri ile ilgili Bodrum'da yaptığı basın toplantısında, rekabette ayrışmak için yeni bir kampanya ve yeni bir uçuş sınıfı ile hizmet edeceklerini dile getirdi. Bugüne kadar özel havacılık şirketlerinin low cost modeli ile pek çok servisi ücretli olarak verdiğine işaret eden Ersoy, "Oksijen hariç her şeyden para alınır hale geldi. 2003'teki liberalleşme ile bu uygulama tek tek Türk havacılık sektörüne sokuldu" ifadelerini kullandı.

İtalya'da koltuk dizayn ettirdi

Pazara girdikleri günden bu yana Atlas Jet olarak, yolcu konforuna özen gösterdiklerini aktaran Ersoy, ücretsiz yemek ve servis hizmeti daha yüksek bagaj hakkı gibi uygulamalara rağmen diğer özel havayolu şirketlerinin ücretli uygulamaları nedeniyle yolcularda kafa karışıklıklarının oluştuğunu belirtti. Uygulamaya koyacakları 'economiplus' uçuşlarla bu algıyı değiştirmeyi planladıklarını anlatan Ersoy, şu bilgileri verdi: "Hem düşük fiyata uçabiliyorsunuz hem de konforu bunun karşılığında alabiliyorsunuz. Koltuk aralıklarını 77 santime çıkardık. İtalya'da özel koltuklar dizayn ettirdik. ikram çeşitlerini artıracağız, İzmir, Bodrum, Antalya ve Adana'ya ücretsiz otobüs servisleri ekleyeceğiz. Kişi başı 20 kilogram bagaj hakkı tanıyoruz ve önümüzdeki yıldan itibaren iç hacmi geniş olan Airbus, uçaklara dönüyoruz. Yeni sınıf uçuşlar, bize 30 milyon dolara mal oldu."

Doluluk oranları yüzde 90'ın üzerine çıkacak

Ersoy, fiyat ve hizmet arasındaki farkı doluluk oranları ile finanse edeceklerini belitti. Halen yüzde 87'ler civarında dolulukla uçtuklarını aktaran Ersoy, bu oranı önümüzdeki yıl yüzde 90'ların üzerine çıkararak 3 milyon yolcuya ulaşacaklarını belirtti. Ersoy, geçtiğimiz yıl 50 milyon TL'lik kar ile kendi sektörlerinde en karlı şirket olduklarını belirterek, bu yıl yeni yatırımlar nedeniyle 50 milyonun biraz altında kalabileceğini dile getirdi.

Tahran'a her gün uçacak

Atlasjet önümüzdeki dönemde yeni hatlar ve uçuş noktaları ile de büyüme dönemine girecek. 2012 için 3 yeni  lokasyonu  uçuş noktalarına ekleyeceklerini de aktaran Ersoy, "Haftada 4 sefer olan Tahran uçuşlarımızı Mart ayından itibaren her güne çıkaracağız. Ayrıca mevcut destinasyonlarımızın dışında hatlarımıza yeni uçuş noktaları ekleyeceğiz" dedi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi İş dünyasından 19 Mayıs mesajları Meteoroloji uzmanı uyardı: Bir hafta boyunca etkili olacak Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı gündem oldu