Avea, bir günde 14 bayi açtı

Anadoluya yatırım yapmaya devam eden Avea, Maraş ve Antep'de bir günde 14 yeni bayi açılışı gerçekleştirdi.

Abone ol

KAHRAMANMARAŞ/GAZİANTEP - Avea, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te bir günde 14 bayi açılışı yaparak Anadolu'da yatırım atağını hızlandırdı. Türkiye genelindeki münhasır ve toptancı bayi sayısını bu yılın ilk 8 aylık döneminde yüzde 20 artıran Avea, binin üzerinde istihdam artışı sağladı.

Bu dönemde 300'e yakın bayisine yeni mağaza konseptini uygulayan, 100 bayisini daha iyi mağazalara taşıyan Avea, 200'e yakın yeni bayi açılışı ve bu renovasyon için 40 milyon lira yatırım yaparak yıl sonuna kadar bayi kanalının büyük bir kısmını yenilemiş olacak.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, şirketin Anadolu yatırımları ve yeni mağaza konseptleri hakkında bilgi verilen toplantıda yaptığı konuşmada, iş ortaklarıyla (bayiler) yakın çalışmalarının son derece olumlu sonuçlar verdiği 2011'de Anadolu yatırımlarında da hız kesmediklerini, yeni bayiler açıp mevcut bayilerinde de renovasyona giderek Türkiye genelinde toplam münhasır mağaza alanlarını yüzde 40, dış cephe büyüklüklerinde görünürlüklerini ise yüzde 50'ye yakın artırdıklarını anlattı.

Bu süreçte bayi organizasyonuna ve alt yapı çalışmalarına yatırımları sürdürdüklerini, hem yenilenen mağaza konseptleri hem de ürün portföyleri ile Avea kanalının cihaz satışlarındaki pazar payını yüzde 50 arttırdıklarını belirten Akdemir, "Renovasyon çalışmamızda ne kadar doğru tercihler yaptığımızı ise müşteri geri dönüşlerimiz gösterdi. Avea satışlarının yüzde 25'ten fazlası, bu yeni noktalarımız üzerinden gerçekleştirildi" dedi.

Akdemir, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te aynı günde gerçekleşen 14 bayi açılışı sonucu Türkiye genelinde münhasır bayi sayısının 900'lere yaklaştığını ifade ederek,bu yıl münhasır ve toptancı bayilerinde binin üzerinde ek istihdam sağladıklarını, sadece Avea İletişim Merkezi ve Avea Dağıtım Merkezleri ile Gaziantep'te yarattıkları istihdamın 145, Kahramanmaraş'ta ise 65 olduğunu, bu iki ilde gerçekleşen açılışlar sonrası Avea'nın, bölgede toplamda en fazla perakende noktasına sahip mobil operatör durumuna gelirken, bu iki kentte toplam bayi sayısının 29'a ulaştığını kaydetti.

SON DAKİKA: Şarkıcı Kalben Sağdıç serbest bırakıldı Dış ticaret haddi martta arttı: 6 ayın zirvesinde Eurovision'da ikinci yarı final: Sertab Erener konuk sanatçı Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Boeing uçakları için çarpıcı iddia