Aytaç Durak'a 5 ay hapis

Görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Durak ile 5 ASKİ çalışanı, görevi kötüye kullanma suçundan 5'er ay hapis cezası aldı.

Abone ol

ADANA - İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) 5 çalışanı, ASKİ'de görevli şube müdürünün usulsüz olarak Teftiş Kurulu Başkanlığına atandığı gerekçesiyle "görevi kötüye kullanma" suçundan 5'er ay hapis cezası aldı. Mahkeme hakimi, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Durak ve dönemin ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan katılmazken, mevcut ASKİ Genel Müdür Vekili Abdulkadir Küreksiz ile ASKİ çalışanları Fikri Kavlak, Kayhan Çamurdan ve Erol Tuncel hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, Durak ve diğer 5 sanığa "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6'şar ay hapis cezası verdi, daha sonra bu cezayı "duruşmadaki iyi hallerinden dolayı" 5'er ay hapis cezasına çevirdi. Ardından da, sanıkların daha önce kasıtlı bir suçtan mahkumiyetlerinin bulunmaması ve cezanın miktarını göz önüne alarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Süper Lig'den 8 kulüp, PFDK'ye sevk edildi Fatih'in "tılsımlı madalyonu" için verilen teklif kabul edilmedi Hakan Çalhanoğlu İtalya'da en iyiler arasında gösterildi Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme Nevzat Aydın ve Nazım Salur sosyal medyada tartıştı