Bahçeli Başbakan'ı terbiyeye davet etti

Meclis'te gerçekleşen olaylarla ilgili olarak açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Başbakan Erdoğan sabırları zorlamaktan artık vazgeçmeli" dedi

Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Milliyetçi Hareket Partisi, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP meclis grubunu siyasi terbiyeye ve hadlerini bilmeye davet etmektedir'' dedi.

Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'nda iki gün önce gerçekleşen olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis'e seslenen millet temsilcisine karşı yapılan maddi veya manevi engellemelerin demokrasi ve kürsü hürriyeti içinde görülemeyeceğine işaret eden Bahçeli, yaşananları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvik ettiğini savundu.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz alarak fikirlerini beyan eden partimize mensup milletvekiline ve grubumuza yönelik Başbakanın gözü önünde ve teşvikiyle sözlü ve fiziki müdahaleleri, sataşmaları ve hakaretleri kamuoyunun gözü önünde meydana gelmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisine mensup milletvekilinin sözlerinin saygı ile karşılanmaktan çok uzak bir anlayışla, cevap bekleyen sözlerine öfke ile yaklaşan Başbakan Erdoğan ve mesai arkadaşlarının tam bir çarpıtma ile konuyu yine bilindik istismar uzmanlıkları olan 'başörtüsü' konusuna kadar getirmiş olmaları, içine düştükleri çaresizliğin son belgesidir. Başbakan Erdoğan'ın, Milliyetçi Hareket Partisini başörtüsü karşıtıymış gibi göstermesi, yasakçı uygulamaları desteklermiş gibi çarpıtarak sunması, utanmazlığın ulaştığı en son nokta olmuştur."

Açıklamasında, ''Milliyetçi Hareket Partisi, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP Meclis Grubunu siyasi terbiyeye ve hadlerini bilmeye davet etmektedir'' diyen Bahçeli, ''Rüzgar eken mutlaka fırtına biçecektir. Başbakan Erdoğan sabırları zorlamaktan artık vazgeçmeli ve yaktığı fitne ateşine ilk önce kendisinin düşeceğini iyi bilmelidir'' görüşünü savundu.

Bahçeli, açıklamasında ayrıca partisinin, bütün tahriklere, kışkırtmalara ve tuzaklara rağmen demokratik mücadelesini sonuna kadar sabırla sürdüreceğini, hiçbir tehdit ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini de bildirdi.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak