Bakan Işık'tan 'rapor' yalanlaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜBİTAK'ın raporuna ilişkin iddialarına yönelik bir açıklama yaptı

Abone ol

ANKARA  - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜBİTAK ile ilgili iddialarına ilişkin, "Hayvanat bahçesinden gelen bir müdürün yazdığı rapor değil, tam tersine bu konuda sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında kariyeri olan üç değerli bilim insanı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesi tamamen gerçek dışı ve yalandır" dedi. 

Işık, Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında TÜBİTAK ile ilgili iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun iddia ve ithamlarının tamamen asılsız ve mesnetsiz olduğunu vurgulayan Işık, "Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantısında tam bir demagoji örneği sergiledi. Bu sayede Sayın Kılıçdaroğlu'nun ne kadar mahir bir demagog olduğunu bir kez daha görmüş olduk" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'nin en saygın kuruluşlarından birisine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz, size böyle rapor getirir" ifadesini kullandığını anımsatan Işık, bu raporu yazanın hayvanat bahçesinden bir müdür olmadığını söyledi. Işık, şunları kaydetti: 

"ODTÜ'den mezun olmuş, ABD'nin en iyi üniversitelerinde doktoralarını yapmış iki çok değerli profesörümüzle, Hacettepe Üniversitesinden mezun olmuş, İngiltere'de doktorasını yapmış ve üçü de elektrik elektronik mühendisi olan çok değerli bilim insanlarımız. Dolayısıyla hayvanat bahçesinden gelen bir müdürün yazdığı rapor değil, tam tersine bu konuda sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında kariyeri olan üç değerli bilim insanı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesi tamamen gerçek dışı ve yalandır." 

"Teknolojinin adı ses sentezi"

Işık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "böyle bir teknoloji dünyada yoktur" ifadesini kullandığını belirten Işık, böyle bir teknolojinin bulunduğunu, adının da "ses sentezi" olduğunu bildirdi. Işık, şunları kaydetti: 

"Fakat işin ilginç yanı şu, 'böyle bir teknoloji dünyada yok' ifadesini bazı paralel ve ulusalcı medyada gördük. Bu demeci veren kişi, TÜBİTAK'tan paralel yapının temsilcisi olduğu için uzaklaştırılan bir kişi. Sayın Kılıçdaroğlu yoksa siz bu kişiyi yanınıza danışman mı aldınız? Siz Sayın Başbakanımıza danışman önereceğinize, kendi yanınıza vatanını, milletini seven, bu işlerden anlayan doğru düzgün danışmanlar alın. Size tavsiyemiz, önerimiz budur. Kılavuzu paralel olanın başı bataktan kurtulmaz." 

"Çalışmanın tamamen dışında bir kişi" 

Bakan Işık, bazı paralelci ve ulusalcı medyada çıkan "hayvanat bahçesi müdürü" konusunu kendilerinin de merak ettiğini belirterek, araştırma yaptıklarını anlattı. 

Bunun sonucunda bu raporu veren BİLGEM ile hiçbir alakası olmayan, başka bir enstitülerine idari müdür yardımcısı olarak atanan personelin, 30 yıla yakın meslek hayatında 2 yıl süreyle Ankara Büyükşehir Belediyesinde Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü olarak çalıştığını tespit ettiklerini bildirdi. Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu arkadaşın ULAKBİM'de idari müdür yardımcısı olarak göreve başlamasının sebebi bu arkadaşımızın 20 yıla yakın dergicilik hayatı var. Orada, ULAKBİM'in bir projesi var. Bu projenin başarıyla yürümesi açısından yapılan değerlendirmede bu arkadaşımızın ismi uygun görüşmüş ve bu arkadaşımız bu göreve getirilmiş. Bir dergi editörlüğü ile ilgili göreve 20 yıla yakın yaptığı bir hizmetten dolayı getirilmiş.  Ama ne hikmetse 30 yıla yaklaşan meslek hayatının sadece 2 yıla yakın bölümünde hayvanat bahçesi şube müdürlüğü yapan bir kişi, bilimsel çalışmanın tamamen dışında idari bir görevden dolayı TÜBİTAK ile ilişkilendiriliyor ve 'TÜBİTAK adeta hayvanat bahçesi müdürleri tarafından yönetiliyor' gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Bunun gerçekle uzaktan yakından hiçbir alakası yok." 

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" AB'den Meta'ya soruşturma HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha!