Bakan Şimşek de forma giydi

Şimşek, Fenerbahçe'nin Batman Petrolspor-72 Batmanspor karması ile yaptığı hazırlık maçında forma giydi.

Abone ol

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fenerbahçe'nin Batman'da Batman Petrolspor-72 Batmanspor karması ile yaptığı hazırlık maçında forma giydi.

Bugüne kadar üç büyüklerin maç yapmadığı Batman'da Kristal Park'tan 16 Mayıs Stadı'na geçen Fenerbahçe kafilesine Batmanlılar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Maç öncesi 27 numaralı formayla sahaya çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e maçı izlemeye gelen sporseverler sevgi gösterisinde bulundu. Bakan Şimşek de tribünleri dolaşarak, seyircileri selamladı. Batman karmasında 15 dakika oynayan Bakan Şimşek, daha sonra yerini Cemil'e bıraktı. Maçın ikinci yarısında ise Fenerbahçe kadrosunda yer alan ve Ninang'ın 7 numaralı formasını giyen Şimşek, 67. dakikada yerini Doğukan'a bıraktı. Bakan Şimşek böylece toplam 27 dakika maçta forma giymiş oldu.

Bakan Şimşek ve Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe-Batman karması maçı öncesi 16 Mayıs Stadı'nda maçla ilgili gazetecilere açıklamada bulundular.

Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin hatta dünyanın güzide kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'nin Batman'a gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün muhteşem bir gün.  Benim için bugünün büyük anlamı var. Hep söylemişimdir, Fenerbahçe benim çocukluk aşkımdır. Futbol benim için değil, aslında tüm Türkiye için büyük bir tutkudur. Ortak bir paydadır. Bu maç basit bir maçın ötesinde farklı bir öneme sahip. Değerli başkanımız ile 1-2 ay önce Ankara'da bir araya gelmiştik. Ülkenin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için kardeşliği pekiştirmek için koskocaman Fenerbahçe'yi istanbul'dan alıp Batmanımıza getirdik. Önemi olan buradaki gençlerimiz ve vatandaşımız bu heyecanı hissetsin. Güzel bir oyun olacak. Diğer kulüplerimize örnek bir davranış olacak. Bizim doğuyu-batıyı, kuzeyi-güneyi ve aradaki kardeşlik bağlarını sürekli olarak güçlendirmemiz lazım. Bu heyecanı, coşkuyu güçlü tutmamız lazım. TÜrkiye gerçekten zengin bir ülke. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla hep beraberiz. Bu maçta bu birkez daha pekişecek. Güzel bir heyecan yaşanacak."

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım da Batman'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu ülke, bu topraklar hepimizin. Fenerbahçe tarihinde hep ilkleri yapmıştır. Ülkenin konularıyla da yakından ilgilenmiştir. Bugün ülkemizde tartışılan konular içerisine biz de bir katkı yapıyorsak bundan mutluluk duyarız. İnşallah dostça bir maç yaparız. Bundan sonra da Fenerbahçe ülkemizin diğer yerlerine gidecek ve oralarda da dostluk maçı yapacaktır. Batman halkına ve Bakan Şimşek'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Batman karmasında yer alacak olan Bakan Şimşek 27 numaralı formayla sahaya çıkarken, maçı izlemeye gelen sporseverler Şimşek'e büyük sevgi gösterisinde bulundu. Bakan Şimşek bir süre tribünleri dolaşarak, seyircileri selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Atılan o ilk adımın izinden...' Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kapadokya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıldı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı