Banliyö seferleri normale dönüyor

Banliyö seferleri 15.00'dan itibaren her yarım saatte bir yapılacak.

Abone ol

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, banliyö seferlerinin saat 15.00'den itibaren yarım saat aralıklarla seferlere başlayacağını, yarın sabahtan itibaren de banliyö seferlerinin normale döneceğini bildirdi.

Yıldırım, Haydarpaşa Garı'nda incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Banliyö seferlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Trenlerin sinyal kontrol merkezi bu binada olduğu için, yağmur sularından bu merkez de etkilendi. Şu anda arkadaşlar orada çok yoğun çalışma yapıyor. Şehirler arası seferler, istasyonlar arası karşılıklı kontrol edilmek suretiyle başladı, çalışıyor. Banliyö seferleri istasyon kontrollü olarak saat 15.00'den itibaren her yarım saatte bir sefer yapılmak üzere başlayacak. Arkadaşlar bugün gece çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ümit ediyorum ki bir aksilik olmazsa yarın sabahtan itibaren tüm banliyö seferleri, Anadolu yakasından bahsediyorum, tamamen normale dönmüş olacak."

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, yangının çıkış nedenine ilişkin bir soru üzerine, birinci işin yangını söndürmek, ikinci işin de bilirkişiler, emniyetin olay yeri araştırma ekipleri ve savcılık olmak üzere çeşitli kanallardan soruşturmanın sürdüğünü, bilirkişilerin yaptıkları inceleme sonucu yangın nedenini ortaya koyacaklarını söyledi.

Yıldırım, bu yangınla ilgili ortaya atılan iddialara da işaret ederek, "Kasıt diyen var, ihmal diyen var. Bütün bunlar en ince detayına göre araştırılacak, soruşturulacak, her hangi bir kusur, kabahat, kasıt varsa şüphesiz bunlar ortaya çıkacak ve müsebbipleri de gerekli şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi İş dünyasından 19 Mayıs mesajları Meteoroloji uzmanı uyardı: Bir hafta boyunca etkili olacak