Başbakan Türk-İş ile görüşecek

Erdoğan, konfederasyonların Tekel işçilerinin sorununun çözümü için randevu taleplerine ilişkin olarak sadece Türk-İş ile görüşeceğini söyledi

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, randevu talep eden sendikalardan sadece Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya randevu vereceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısından sonra işçi ve memur konfederasyonlarının, Tekel işçilerinin sorununun çözümü için randevu taleplerine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"Sadece Türk-İş Başkanına randevu vereceğim, diğerlerine değil" diyen Başbakan Erdoğan, görüşmenin ne zaman olacağına yönelik soruya, "Onların istediği gibi olacak" karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, Özel Kalem Müdürlüğünün, randevu talepleriyle ilgili işlemlere baktığını söyledi.

Bahçeli'ye bir metre cevabı

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ise MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin grup konuşmasına işaret ederek, "Bugünkü konuşmaya baktığınız zaman, AK Parti'yi haçlı ordularına benzetecek kadar densiz bir yaklaşım...Ne demek bu ya? Yani, bu çatının altında, bu ülkede demokrasi mücadelesi veren, bu milletin oylarıyla iktidara gelmiş olan bir partiyi sen nasıl böyle çirkin benzetmeyle ortaya koyar, ifade edersin?" dedi.

Teşbihin hata kabul etmeyeceğini kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağ olsun, eline metre almış, 'bundan böyle Ak Parti'liler bizim sıralarımıza bir metreden fazla yaklaşamazlar, yaklaşırlarsa görürler.' Bunun şöyle tıp dünyasında karşılığı nedir, onu bilemem. Onu artık tıp dünyasındaki ilgililere havale ediyorum. Bu nasıl demokrasi anlayışı? Bu nasıl fikir ve düşünce özgürlüğünden yana olmak? Daha fazlasını söylemeye gerek yok zaten. Hani bunlar demokrasiyi savunacaktı? Hani siz milletin maneviyatını en üst seviyede önemsiyordunuz? Hani, nerede? Bu maneviyata sahip çıkmak, bu mu milliyetçilik? Hem bizden, hem de aziz milletimizden özür dilemek yerine, zeytinyağı gibi üste çıkarak özür beklediklerini ifade ediyorlar. Bu da yetmiyor, tehdit ediyorlar.

Sayın Bahçeli, benim faşizmi bilmediğimi ifade ediyor. Evet, Sayın Bahçeli, biz faşizmi sizin kadar iyi bilmeyiz. Çünkü faşizm ile bir ilişkimiz, bir bağlantımız yok. Siz ne olur şunu bir anlatın, faşizmin özelliklerini bir açıklayın da biz de sizin nasıl bir zihniyete sahip olduğunuzu daha iyi anlayalım. Gerçi yaptığınız yazılı açıklamalarda, savurduğunuz tehditlerden, ettiğiniz hakaretlerden, sergilediğiniz kavgacı anlayıştan tahmin edebiliyoruz. Çünkü siz hem teorisyenisiniz, hem bu işin pratisyenisiniz. Bu özelliğiniz var. Ancak açıklayın da milletimiz bunu daha iyi görsün. Bu ülkede milliyetçilik adı altında nasıl kafatasçılığı yapıldığını, otoriter anlayışların, dayatmacı, kavgacı yöntemlerin nasıl sergilendiğini milletimiz daha iyi anlasın. Hamasetle, tahriklerle, tehditlerle ortaya koyduğunuz şeyler, siyasi zihniyetinizi yansıtıyor. Gerçi bazı gazeteciler, 'Ciddiye almadığımız için bu saçmalıklara cevap vermiyoruz' diyorlar, ama biz adam aldırma da geç diyemiyoruz. Mecliste grubu bulunan bir partiyi görmezden gelmek, ciddiye almamak istemiyoruz. Ama bu üslubunuz, bu söylemleriniz devam ederse, kusura bakmayın biz de sizi ciddiye almayız. Türk siyasetini bu seviyeye düşürmeyiz."

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi