Başbakan: Yeni bir yatırım teşvik sistemi hayata geçiyor

Başbakan Yıldırım, "Yepyeni bir yatırım teşvik sistemi hayata geçiriliyor, her türlü teşvik sağlanacak" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, oda ve borsa başkanları ile istişare toplantısı yaptı. Burada konuşan Yıldırım, "Yepyeni bir yatırım teşvik sistemi hayata geçiriliyor. Ürün bazında yeni projeniz varsa doğrudan ilgili bakanlığa getirince her türlü teşviki sağlayacağız.. Yatırımlardan her türlü vergiyi kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM'de görüşülmeyi bekleyen Türkiye Varlık Fonu Yasa Tasarısı'yla ilgili de Yıldırım, "Türkiye Varlık Fonu kuruyoruz. Bu fon Türkiye'nin büyük projelerinin kesintiye uğramaması için kullanılacak. Para politikaları ve sıkı mali disiplinden taviz verilmeyecek, Türkiye Varlık Fonu ile ilave bir kaynak sağlamış olacağız. Fon konjonktürel şoklara, bölgesel krizlere karşı ekonomimizi daha dayanıklı hale getirecek" dedi.

'Ekonominin geleceği parlak'

 "Türkiye ekonomisinin geleceği parlaktır. Artık devletin bütün birimleri milli iradeye kurşun atan zihniyetten temizleniyor. Sanayicilerimiz, borsalarımız, iş dünyamız olarak kendi insanlarına bomba atacak kadar alçaklaşmış kişilere yer vermeyin ve temizleyin." dedi.

Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisini olumsuz etkileyeceğini iddia eden çevrelere yönelik, "Ne söylerseniz söyleyin hiçbir şey fark etmez. Çünkü ülkesine inanan, ülkesinin yönetimine güvenen, Cumhurbaşkanına güvenen 79 milyon vatan evladı var. Sizin ne söyleyeceğiniz önemli değil. Bizim geleceğimizi, bizim kaderimizi hariçten gazel okuyanlar değil, bu millet belirler" şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Himmet adı altında haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanları dinleyen, fişleyen bu küresel örgüt bundan sonra bu topraklarda yaşam hakkı bulamayacak." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu örgütle bölücü PKK örgütü arasında zerre kadar fark yok. İkisinin de düğmesi aynılarının elinde. İkisi de aynı merkezlerden kontrol ediliyor. (FETÖ) Bu örgüt, bir Amerikan dolarına bu ülkenin çocuklarını canavarlaştırdı. Bu örgüt, bünyesine aldığı çocukları, gençleri ülkesine düşman etti. Bu örgüt, 'dinini diyanetini öğrensin, vatanına milletine hizmet etsin' diye kendisine teslim edilen masum çocuklarımızın kanına girdi."

'Terör gündeminin tutsağı olmayacağız'

15 Temmuz gecesi sadece darbenin karşısına çıkılmadığını, aynı zamanda geleceğin de teminat altına alındığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Bundan böyle toplumsal dayanışmamızı artıracağız, her zamankinden daha çok bir birimizin hukukuna sahip çıkacağız. Güçlü ekonomi demek, güçlü Türkiye demektir. Ne FETÖ ne bölücü PKK, büyük Türkiye hedefinden bizi asla vazgeçiremez. Biz terör gündeminin, darbenin tutsağı olmayacağız. Biz, geleceğin müreffeh ve adil Türkiyesini inşa ediyoruz, etmeye devam edeceğiz."

'Ümit ediyorumki Kılıçdaroğlu da orada olsun'

Yenikapı'da yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacağını belirten Yıldrım, "Ümit ediyorum ve bekliyorum ki Sayın CHP Genel Başkanı da orada olsun ve böylece ülkemizde darbe süreci ile ortaya çıkan birlik, kardeşlik, dayanışma ruhu orada da zirveye çıkmış olsun." dedi.

.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak