Başbakan Yıldırım: Bugünlerde başka bir film çeviriyorlar

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. 'Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz'da beceremediğimiz işi sonlandırırız?' Hiç boşuna heveslenmeyin." dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da düzenlenen "8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi"nde konuştu.

Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına işaret eden Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, Türkiye'yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. 'Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz'da beceremediğimiz işi sonlandırırız?' Ekonomiyle, baskılarla, kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin" diye konuştu.

"Hiçbir güç bu ülkeye bir şey yapamaz"

Türk milletinin, düşmanlarına gereken dersi verdiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Anafartalar'da ve Kut'ül Amare'de dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz."

"Geldiğimiz nokta yeterli değil"

''Trafik güvenliği açısından geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz" diyen Başbakan Yıldırım, "Ölümlü trafik kazalarındaki can kaybını son 15 yılda yüzde 30 aşağı çektik. Bölünmüş yollar hayat kurtarır. 2003'te kaza yerinde ölenlerin sayısı 4 bine yakındı. Araç sayısı ve yolculuk artmasına rağmen ölümlü kaza sayısı sabit kaldı. Hedef sıfır ölümlü kaza. Bazı ülkeler bunu başardı ama bizim önümüzde daha çok yol var. Bunun çözümü de eğitim. İnsan hatasını azaltmanın hatta sıfıra indirmenin yolu eğitimden geçiyor. Uygulamalı eğitimi daha da artırmamız lazım. Müfredatta trafik güvenliği ve trafikle ilgili öğretici bilgilerin çok daha fazla yer alması lazım." dedi.

Yapılanma gözden geçirilecek

İçişleri Bakanlığı'nın trafikle ilgili bölümün güçlendirileceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Çünkü Türkiye'de trafik yükü ve yolculuklar artıyor ve teknoloji çok gelişti, yol standartları çok arttı, buna uygun yapılanmayı yeniden gözden geçirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dünyadaki 10 mega projenin altısı Türkiye'den

Sözlerine, "Şu ana kadar hizmete giren yatırımlar ve yapımı devam eden dev yatırımlarla ülkemizin dünyadaki konumu çok daha güzel bir yerde olacak. Son 10 yıl içerisinde dünyada bir kriz var. Halen de devam ediyor. Dünyada 10 tane büyük proje başlamış mega proje diyorlar. Bunlardan 6 tanesini Türkiye yapmış" diyerek devam eden Başbakan Yıldırım, "10 dünya projesinin 6'sını yapan ülke Türkiye'dir. Nasıl yaptı? Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ekibinin sayesinde yaptı. Hayal anlatmıyoruz hayalleri gerçeğe dönüştüren kadroların eserlerini anlatıyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Başbakan Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Artık belirli bir eğitim almadan taşımacılık sektörüne girmek ve sürücü olmak mümkün değil. 2006 yılından bu yana ticari taşımacılık faaliyetlerinde yönetici olmak sürücü olarak katılmak isteyenler için sınav şartı var. Denetim görevini sadece polislerimizden jandarmamızdan beklemeyelim. Hepimizin böyle bir fahri görevi var. Kıyakçılık olsun diye kırmızıda geçen insanı söylememek başka bir insanın hayatına mal olabilir.''

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz