Başbakan'dan 'eyalet' açıklaması

'Eyalet sistemi' tartışmalarına yanıt veren Başbakan Yıldırım, "Anayasanın herhangi bir yerinde eyalet varsa görevi bırakacağım" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, "Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma" programında yaptığı konuşmada, "Eğer bu anayasanın (anayasa değişikliğinin) herhangi bir yerinde eyalet varsa, eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa, ben bugün hem parti genel başkanlığını hem de Başbakanlık görevini anında bırakacağım" açıklamasını yaptı.

Yıldırım, "Üniter devlet yapısı, tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan... Bunlar bizim vazgeçilmez dört prensibimizdir. Milliyetçi, ülkücü kardeşlerimizin üniter devlet konusunda hassasiyeti neyse, en az bizimki de o kadardır, aşağı değildir." diye konuştu.

Bahçeli: Danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım

Erdoğan'dan 'eyalet sistemi' iddialarına yanıt

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı