Başkentte doğalgazlı otobüs sayısı arttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, filosundaki doğalgazlı araç sayısını 600'ü klimalı olmak üzere 1090'a çıkardı.

Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2008'de ihale ettiği yeni nesil otobüslerin tamamını teslim alarak filosundaki doğalgazlı araç sayısını 600'ü klimalı olmak üzere 1090'a çıkardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, EGO'nun filosuna kattığı araçlarla Avrupa'da kişi başına en fazla yeşil alan düşen kent özelliğine sahip Ankara böylece "En çevreci filoya sahip başkent" unvanını elde etti.

Havaya salınan gaz açısından doğaya minimum düzeyde zarar veren doğalgazlı otobüsler, yakıt tasarrufu açısından da diğer yakıt türlerine göre yüzde 30-35'lik kazanç sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EGO Genel Müdürlüğünün tarihi boyunca birçok ilke imza attığını, alınan doğalgazlı otobüslerle Avrupa'ya örnek olduğunu belirtti.

EGO'nun Türkiye'de ilk defa yerli otobüs üreten, Ankara'yı ilk aydınlatan, Türkiye'ye doğalgazı ve metroyu ilk kez getiren kuruluş olarak her zaman öncü olduğunu hatırlatan Gökçek, EGO'nun çevreci yaklaşımıyla da bu öncülüğünü sürdürdüğünü kaydetti.

Gökçek, otobüslerin alımıyla ilgili gelişmeler hakkında şunları ifade etti:

"Birinci parti olarak 2007-2008 model 490 tane doğalgazlı otobüs almıştık. O dönem EGO'nun otobüs filosu çok yaşlıydı. Vatandaşlar yoğun sesten ve yıpranmışlıktan şikayet ediyordu. Sonrasında gelen yakınmalardan biri de konfordu. 2008'de ihale ettiğimiz ikinci partinin en büyük farkı da otobüslerin klimalı olmasıydı. 2009'da 350, 2010'da 210, bu yıl başından itibaren de 40 otobüs filomuza katıldı. Böylelikle ikinci partinin teslimatı da eylül başında tamamlanarak, başkent yollarındaki doğalgazlı otobüs sayısı 600'ü klimalı olmak üzere 1090'a ulaştı. Filomuzdaki toplam otobüs sayısı ise 2007'de 958 iken şu anda 2048'i buldu. 2007'de otobüslerimizin yaş ortalaması 12,8 iken şu anda 3'e düştü. Eskilerden sadece körüklüler trafikte kaldı."

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi