Bayram yağışlı geçecek

Hava sıcaklığı yağışla birlikte ülke genelinde hissedilir derecede, yaklaşık 6-8 derece azalacak

Abone ol

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Ramazan Bayramı'nda yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak geçişleri beklendiğini bildirerek, ''Hava sıcaklığı yağışla birlikte ülke genelinde hissedilir derecede, yaklaşık 6-8 derece azalacak'' dedi.

Çağlar, düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz ile İtalya'nın doğusundan gelen yağışlı hava kütlelerinin Türkiye'yi etkisi altına alacağını söyledi. Kuvvetli yağış alan bölgelerde tedbirli olunmasını isteyen Çağlar, bayram tatiline çıkacak sürücülerin yağış nedeniyle daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.Çağlar deniz suyu sıcaklıklarının Akdeniz'de 28, Ege'de 24-27, Marmara'da 21-22, Karadeniz'de 23-25 derece olacağını belirtti.Yağışlı havanın hafta ortasından itibaren Kuzeydoğu bölgelerine çekileceğini dile getiren Çağlar, Cuma günü yurdu terk edeceğini söyledi.

Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, Trabzon, Rize ve Hopa'da bu gün, gece yarısından itibaren yarın saat 06.00'ya kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Uyarıda, vatandaşların ve yetkililerin ani sel, su baskını, sel ve yıldırım düşmelerine karşı dikkatli olmaları istendi.

Hatay il merkezi ve ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış

Yapılan uyarıda, Hatay il merkezi ve ilçelerinde saat 7.10-17.00 saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Uyarıda, vatandaşların ve yetkililerin ani sel, su baskını ve yıldırım düşmelerine karşı dikkatli olmaları istendi.

Tekirdağ'da, yağış beklenmiyor

Tekirdağ'da, Ramazan Bayramı boyunca, yağış beklenmediği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği bildirildi.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Ramazan Bayramı süresince, il genelinde hava bulutlu olacak.

Hava sıcaklığının 2 derece düşmesinin beklendiği bayramda, gündüz en yüksek sıcaklığın 23, gece ise en düşük sıcaklığın 15 derece olması bekleniyor.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi DSİ'den acele kamulaştırma kararı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor”