Bilgi kirliliği yaşanıyor

Şimşek, rahibeli afiş gerginliğiyle ilgili olarak "İl Başkanlığımızın afişle ilgili hiçbir bilgisi ve onayı yok" dedi.

Abone ol

İSTANBUL- CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Avcılar'da asılan afişle ilgili Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin yaptığı açıklamanın parti örgütünü yanıltma amacı güttüğünü ileri sürerek, "İl Başkanlığımızın bu afişle ilgili hiç bir bilgisi ve onayı yoktur" dedi.

Şimşek, İl Başkanlığında CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, son bir kaç günden beri ülke ve parti gündemini meşgul eden afişle ilgili gerekli açıklamaları yapmalarına karşın, bir bilgi kirliği yaşandığını belirtti.

2 Eylül 2010 tarihinde afişin asıldığı bilgisi il merkezine ulaşır ulaşmaz, gerekli parti içi görüşmeler yapılarak basına ve kamuoyuna "bu afişin korsan olduğu, partinin bilgisi dışında asıldığı"nın bildirildiğini anlatan Şimşek, bunun üzerine ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı.

Şimşek, buna rağmen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin bazı yayın organlarına yaptığı açıklamada, "Afişin İl Başkanlığının bilgisi dahilinde yapıldığını" dile getirdiğine işaret eden Şimşek, "Bu açıklama parti örgütümüzü yanıltma amacı gütmektedir. İl Başkanlığımızın bu afişle ilgili hiç bir bilgisi ve onayı yoktur" dedi.

Berhan Şimşek, konuyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay'ın Değirmenci hakkında gerekli soruşturmanın başlatılacağını açıkladığını da kaydetti.

Ayrıca yine bazı yayın organlarında bugünkü İl Yönetim Kurulu Toplantısının "il başkanına verilen acil yönetim toplantısı talebi" olarak yansımasının da mesnetsiz ve yalan olduğunu savunan Şimşek, şunları kaydetti:

"Mevcut toplantımız Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günü bazı çalışmalar yapmak üzere İstanbul'a gelecek olan Genel Başkanımızın program çerçevesinin oluşturulmasına yönelik olup, bir gün önceden arkadaşlarımız aranarak toplantıya çağrılmıştır. Son günlerde yapılan yönlendirmeler ile Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde İstanbul İl Başkanlığımızın başarılı çalışmalarını gölgelemek isteseler de başarılı olamayacaklar."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz