Bilici Yatırım halka açılıyor

Adana'da kurulu şirketin 300 milyon lira olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanın yüzde 33'ü, mayıs ayının ilk yarısında halka arz edilecek.

Abone ol

ADANA - Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, yüzde 33'ü halka açılacak şirketin 81 milyon liralık piyasa değeriyle, mayıs ayının ilk yarısında "borsaya merhaba" diyeceğini belirtti.

Bilici, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, halka arz sürecinde sonlara geldiklerini ve bunun heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Bilici, uzun yıllar sonra Adana'da halka açılan ilk şirket olarak taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade ederek, "14 yıl sonra Adana'dan İMKB'ye gelecek şirket olması bizi gururlandırıyor. Yatırımcılara, yüksek karlı ve istikrarlı bir şirket sunarken, kentimizi de borsada en iyi şekilde temsil etmenin sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.

Halka arzla otel yatırımı

Bilici, turizm ve enerji öncelikle olmak üzere, yeni sektörlerdeki fırsatları yakından izlediklerini söyledi. Açılımın ilk adımının 20-30 milyon liraya mal olması beklenen Adana Oteli projesi olacağını ifade eden Bilici, şöyle devam etti:

"Turizm sektörüne yönelik ilk projemiz hazır durumda. 2007 yılında satın alarak aktifimize kattığımız, Adana'nın en merkezi noktasında, 5 yıldızlı yeni bir otel kazandırmaya yönelik projemiz var. 3 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek, 203 odasıyla Adana'nın en büyük otellerinden birisi olacak projenin temelini, önümüzdeki aylarda törenle atmayı ve en geç 16 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. İhale sürecine giriyoruz. Bu projede Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (TSKB GYO) ortağımız olacak. Bilici Yatırım ve TSKB GYO, bu projede yüzde 50 oranında eşit ortaklığa sahipler. Bu ortaklığın, her iki kuruma olduğu kadar Adana'mıza da değer katacağına inanıyoruz."

Halka arz bilgileri

Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan ise halka arzla ilgili bilgileri vererek, yurt içi bireysel yatırımcılar için başvuru üst limitinin 100 bin adet, kurumsal yatırımcılar için sayının 150 bin olacağını vurguladı.

Bakırhan, halk arz fiyatının 2,70 TL, halk arz büyüklüğünün ise 26 milyon 802 bin TL, halka arz sonrası piyasa değerinin 81 milyon TL olacağını söyledi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz