Bingöl'de 1 terörist etkisiz hale getirildi

Karlıova ilçesi Hasan Ova Köyü yakınlarında çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi.

Abone ol

BİNGÖL- Bingöl'de güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 00.40 sularında, Karlıova ilçesine bağlı Hasan Ova Köyü Burmataş Mahallesi Taşlıdere mevkisinde, güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonda, 3-4 kişilik olduğu değerlendirilen terörist gruba ait görüntünün alındığı, "dur" ihtarına karşı teröristlerin ateşle karşılık verdiği belirtildi.

Açıklamada, kısa süreli olan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği, olay yerinde 1 Kalaşnikof marka tüfek, bu silaha ait 4 şarjör ile 2 el bombasının ele geçirildiği ve bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

1 haftada 9 terörist ölü ele geçirildi

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 9 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki duyuruda, 9-15 Temmuz 2011 arasında 9 teröristin ölü, 1 teröristin sağ ele geçirildiği, 14 teröristin de teslim olduğu kaydedildi.

Duyuruda, 11 Temmuzda Erzincan Refahiye'de 1, 14 Temmuzda Diyarbakır Silvan'da 7 ve 15 Temmuzda Bingöl Karlıova'da 1 teröristin ölü ele geçirildiği, 11 Temmuzda Samsun Ayvacık'ta bir teröristin sağ yakalandığı, 13 Temmuzda Şırnak Silopi'de ise 14 teröristin teslim olduğu belirtildi.

“Türkiye’nin sektörde 10 yıl içinde küresel güç olma potansiyeli var” Oyak'tan Çin'e yeni tesis yatırımı Türkiye, Filistin'e "sarsılmaz desteğini" yineledi AB’nin yeni bağımlılığı: Rus gübresi “Plastikte ithalatı azaltmak 8 milyar dolar getirir”