Bir işçinin cesedine ulaşıldı

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada göçük meydana geldi. Olayda haber alınamayan 9 işçiden birinin cesedine ulaşıldı.

Abone ol

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada göçük meydana geldi. Göçüğün ardından arama ve kurtarma çalışmalarında 9 işçiden birinin cesedine ulaşıldı.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada bir iş makinesinin çalıştığı sırada göçük yaşandı. Bunun üzerine çok sayıda ambulans ve arama-kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) 10 kişilik kurtarma ekibinin helikopterle kente gönderilecek.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, yaptığı açıklamada, göçüğün 6 Şubat'ta meydana gelen 1 işçinin öldüğü ve 10 işçinin yaralandığı alanda yaşandığını belirterek, ''O olayda göçük altında kalan iş makinesi çıkartılmaya çalışılırken ikinci göçük olayı yaşanmış" dedi. Kocatepe, göçükten hemen sonra 2. Ordu Komutanlığı'ndan arama-kurtarma helikopteri ve Adana'dan da arama-kurtarma ekibi istediklerini ifade etti.

Jandarma, sahada kömür üretimi yapan Park Teknik firması yöneticileriyle yaptığı görüşmeler ve arama çalışmaları sonucunda, kömür üretim sahasında olmaları gerektiği bildirilen 9 kişiye ulaşamadı.

Kayıp kişilerin makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, makine mühendisi Cuma Yıldırım, jeoloji mühendisi Halil Tatlı, elektrikçi Rüşen Demir ve drenaj işçisi Aydoğan Polat olduğu belirlendi.

Ulaşılamayan diğer 2 kişinin ise adının "Adnan" olduğu öğrenilen bir dozer operatörü ile mesleği öğrenilemeyen Turhan Gökhan olduğu tespit edildi.

Bu arada, göçük yaşanan Çöllolar açık kömür üretim sahasında, askerler ve Park Teknik Şirketi işçileri tarafından arama çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmalara işçi yakınları da katılıyor.

Bir işçinin cesedine ulaşıldı

Helikopterlerin göçüğün meydana geldiği bölgede yaptığı alçak uçuş sırasında bir kişinin yerini tespit etti. Helikopterdeki halat yardımıyla aşağıya inen bir asker, toprak yığınları arasındaki kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Bulunduğu yerden çıkarılan ceset, daha sonra halatla helikoptere taşındı. İşcinin cansız bedeni daha sonra ambulansa morga götürüldü.

Cesedine ulaşılan kişinin 25 yaşındaki dozer operatörü Ruşen Demir olduğu bildirildi.

Yıldız: Sahada kömür çıkartma faaliyetinde bulunulmuyordu

Geçen hafta içerisinde aynı sahada, küçük depremlerin tetiklediği bir toprak kayması daha olduğunu anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şunları kaydetti:

"O zamandan bu tarafa açık ocak dediğimiz yerde 2,5-3 kilometrelik bir alanda bir toprak kayması oluşmuş. Ben Genel Müdürümüzü ve Müsteşarımızı oraya gönderdim. Özel sektöre ait bir faaliyetti bu. Orada şu anda kömür çıkartmayla alakalı herhangi bir faaliyette bulunulmuyordu. Bugünkü olan hadise bir depremin tetiklemesi midir yoksa bir zemin kayması mıdır, Rasathaneden alacağımız bilgilerle teyit edeceğiz. Sonuçta kömür faaliyeti olmayan bir yerde bir toprak kayması oldu, büyük bir miktar, yanda bulunan boş sahaya devrilmiş. Topoğraf çalışması yapan ve bir araç da oradan geçerken göçüğün altında kaldığı söyleniyor. Bununla ilgili net rakamlara ilişkin, teyit ettirmeden kesinleştirmeden bir şey söylememiz doğru olmaz."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz