”Bize saldıranlar AKP uzantılı bir çete”

CHP lideri Baykal dün Van'da kendisine yönelik yapılan saldırıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu

Abone ol
ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün Van'da kendisine yönelik yapılan saldırıyla ilgili olarak "Bu AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in uzantısı, yakınları olan insanların düzenlediği bir tertiptir. Van halkıyla da ilgisi yoktur. Bu AKP'yle ilgili" dedi.
Baykal, partisinin il kongresi için Bartın'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Dün Van'da kendisine yönelik yapılan saldırıya ilişkin CHP lideri Baykal bu konuda yeni bilgiler edindiğini, olayın BDP ile ilgisinin bulunmadığına kesin bir kanaat getirdiğini söyledi. Baykal, olayın yaşandığı noktada, Van'ın BDP'li belediye başkanı ve il başkanının, CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesine telefon açarak olayın BDP'yle ilgisinin olmadığını, yaşananları kınadıklarını ve olayın hiçbir şekilde içerisinde olmadıklarını söylediklerini aktardı. 
Daha sonra yapılan incelemelerin olayı açıklığa kavuşturduğunu ifade eden Baykal, "Bu AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in uzantısı, yakınları olan insanların düzenlediği bir tertiptir. Van halkıyla da ilgisi yoktur. Bu AKP'yle ilgili" diye konuştu. 
"Hükümetin niyeti iyot gibi ortaya çıktı"
Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Anayasa değişikliğiyle ilgili eleştirilerini değerlendirirken "Yargıtay ve muhalefetin eleştirileri birbiriyle örtüşüyor. İyot gibi açığa çıktılar" ifadelerini kullandığını anımsatması üzerine, Baykal, "İyot gibi açığa çıkan bir şey varsa o da hükümetin niyetidir" dedi. 
Baykal, "Akıl için yol bir. Muhalefet de yargı kuruluşları da ülkenin gündemini yakından izleyen tarafsız hukuk çevreleri de anayasa değişikliğiyle ilgili projenin altında neyin yattığını, projenin ne anlama geldiğini ifade ediyor" diye konuştu.
"Bu kuruluşların aynı tespiti yapmış olmasının gizli bir ittifakın bulunuşunun yansıması olmadığını" ifade eden Baykal, şöyle konuştu:
"Herkes ne söylüyor, bu anayasa değişikliği AKP'nin yüce divan korkusunu yansıtıyor, AKP, Anayasa Mahkemesi'nin, bir süre sonra gideceği Yüce Divan olarak çalışacak olan bu organı kendisine yakın yargıçlarla doldurmak istiyor... Gerçek bu, bunun için çalışıyorlar. Bu yargının bağımsızlığına aykırıdır. Tarafsızlığına aykırıdır.
Anayasanın özüne aykırıdır. Yanlış bir iştir. Bu yanlış işi söyleyen insanlar kimler? Türkiye'nin aydın hukukçuları ve muhalefet partileri. Yargı ve muhalefetin aynı istikamette konuşuyor olması eleştirilecek bir şey değil, tam tersine hükümetin bunlardan ders alması gerekir. Kendisine şunu sormalıdır, 'Yargı şunu söylüyor, siyasi taraflar böyle söylüyor, bunun haklı bir tarafı herhalde vardır. Bunu anlayalım, çare bulalım' diye düşünmesi lazım. Ama o yargı böyle söylüyor, muhalefette böyle söylüyor, bunlar aynı anlayıştalar demeye getiriyor. 
Başbakan'ın söylediği çoğu laflar da PKK'nın sözleridir. Apo'nun sözlerini bize Başbakan söylüyor. Eğer böyle paralellik kurulmaya kalkılırsa Türkiye bir kabusa döner. Zaten bir kabusa dönmeye başladı. Bunun da temel nedeni, Başbakan'ın bu zihniyetidir."
Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak