Borajet Gökçeada'ya uçuruyor

Sabiha Gökçen-Gökçeada uçuşları şimdilik haftada iki kez yapılacak.

Abone ol

GÖKÇEADA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Gökçeada'ya uçak seferleri başlatılmasına ilişkin, "Bu havaalanımızdan şimdilik İstanbul'a haftada iki gün sefer yapılacak. Bu seferlere siz sahip çıktığınız oranda bu sayı artacak, 3 olacak, 4 olacak, 5 olacak. Haftada her gün yapılır hale gelecek" dedi.

Borajet'in Anadolujet ortaklığı ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Çanakkale'nin ilçesi Gökçeada'ya karşılıklı seferler başladı.

İlk uçuş dolayısıyla dolayısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalima'nından kalkan ve içinde Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Borajet Üst Düzey Yetkilisi (CEO) Kadir Peker, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile basın mensupları ve görevlilerin bulunduğu uçak, Gökçeada Havalanı'na indi.

Havalanı apronunda düzenlenen törende konuşan Yıldırım, Türkiye'nin en büyük adası ve batıdaki en uç noktası Gökçeada'yı uçak seferleriyle buluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Gökçeada'ya düzenledikleri seferler nedeniyle Türk Hava Yolları ile Borajet'e teşekkür eden Yıldırım, Türkiye'de havacılık sektörünün çok geliştiğini, 2002 yılı sonunda 8,5 milyon vatandaş uçak kullanırken, bugün bu sayının yurt içinde 51 milyona çıktığını dile getirdi.

Yıldırım, 2010'da ekonomik kriz yaşanırken Türkiye'de havacılık sektörünün yüzde 20 büyüme kaydettiğini vurgulayarak, bu senede büyümenin devam ettiğini belirtti.

750 uçak 350 milyon yolcu

Önlerinde 2023 hedefinin olduğunu ifade eden Yıldırım, hedeflerinden bazılarını şöyle sıraladı:

"350 milyon insan havayolu ile seyahat edecek. 750 adet orta ve büyük gövdeli uçağa sahip olacağız. 60 milyon yolcu kapasiteli en az bir, 30 milyon yolcu kapasiteli en az iki, 15 milyon yolcu kapasiteli en az 3 havaalanı daha yapılacak. Vatandaşlarımız Türkiye'nin her yerinden bir saatlik karayolu seyahatiyle mutlaka bir havaalanına ulaşmış olacak."

İktidara geldiklerinde Çanakkale'nin ulaşım açısından sorunları bulunduğunu belirten Yıldırım, bugün ise kara, hava, deniz yolunda Çanakkale'nin hak ettiği yeri aldığını söyledi.

Çanakkale'nin de bu hizmetleri takdir ettiğini 12 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğunu ifade eden Yıldırım, geçen sene gerçekleştirdiği ziyarette Gökçeada'ya tarifeli uçak sözü verdiğini, bugün bu sözü tuttuğunu kaydetti. Yıldırım, "Bu havaalanımızdan şimdilik İstanbul'a haftada iki gün sefer yapılacak. Bu seferlere siz sahip çıktığınız oranda bu sayı artacak, 3 olacak, 4 olacak, 5 olacak. Haftada her gün yapılır hale gelecek. İcab edecek başka vilayetlere de sefer yapılacak. Nasıl olacak? Adanıza daha çok misafirin gelmesini sağlayacaksınız" dedi.

Çanakkale'ye yapılan bu hizmetlere emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, ilk seferin hayırlı olmasını diledi.

Borajet Üst Düzey Yetkilisi Peker de, bölgesel havacılık alanında Borajet olarak Türk Hava Yolları ve Anadolujet ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu Jet ile ortak olarak 18 şehre uçuşlarının bulunduğunu anlatan Peker, bunlardan son derece verimli sonuçlar aldıklarını ve yüzde 90 doluluğa ulaştıklarını kaydetti.

Eda Nur Gezer soruşturmasında bir kişi tutuklandı Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri ortaya çıktı! Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi Stellantis, Avrupa pazarının zirvesinde Hazine yarın iki ihale düzenleyecek