Borsa kar satışıyla gevşedi

İlk seansta en yüksek 63.351 puanı gören endeks, satışlarla da 62.830 seviyesine geriledi.

Abone ol

İSTANBUL – İMKB günün ilk seansını 391 puan ve yüzde 0.62 değer kayıpla 63.006 puandan kapattı.

Tatil dönüşünü hızlı bir çıkış gösteren borsada tarihi zirvede kar satışları görüldü. Dün özellikle S&P'den gelen not artırım haberleri piyasada yükselişe destek vermiş ve endeks yeni tarihi zirve olan 63.397 puandan kapanmıştı.

Bugüne gelindiğinde ise 63.351 puana kadar yükselen piyasa, kar satışıyla da 62.830 seviyesine geriledi. İlk seans 63 binin üzerinde tamamlanırken, 1 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Dış piyasalarda; dün ABD artıda kapanırken bugün vadeli piyasada gevşek seyir hakim. Asya ve Uzakdoğu'da satış tarafı ağır bastı. Güne temkinli başlayan Avrupa borsaları da ekside yatay seyre geçti.

Japonya'nın 6 yıl sonra Yen'e müdahale etmesinin ardından 85.7 seviyesine kadar çıkan Dolar/Yen paritesi bugün 85.5 seviyesinde yer alıyor. Euro/Dolar ise 1.3070 sent seviyesine yükseldi.

Dün serbest piyasada 1.4940 TL'den kapanan Dolar kuru, bugün 1.49'un altına sarktı. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4900/1.4920 TL seviyesinde.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay görünüm hakimiyetini sürdürüyor. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette faiz yüzde 8.09 bileşik seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak